37.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialPROGNOZA METEO pe trei zile. Află când SCAD temperaturile

PROGNOZA METEO pe trei zile. Află când SCAD temperaturile

Vineri va fi o zi frumoasă şi caldă pentru data din calendar în special în sud şi sud-est. Soarele va fi stăpân pe cer întreaga zi, iar nori pasageri apar doar prin regiunile nordice şi pe la munte, dar de ploaie nu poate fi vorba. Vântul va sufla cel mult moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, potrivit Realitatea.net.

Temperaturile maxime vor fi de la 19…20 de grade în Maramureş şi estul Transilvaniei până la 28…29 de grade în regiunile sudice.

În Bucureşti, cerul va fi în general senin, iar vântul nu va crea probleme. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, cu 5…6 grade peste media climatologică a datei.

Munte

Şi la munte, meteorologii anunţă o zi frumoasă şi caldă. Soarele va fi darnic cu razele lui blânde şi doar prin nordul Carpaţilor Orientali vor fi înnorări temporare, dar condiţiile să plouă vor fi reduse. Vântul va fi energic pe creste, iar în rest nu va trece de moderat. Temperatura aerului va avea valori asemănătoare cu cele de ieri. Mâine, tot vreme caldă, dar temperaturile vor mai creşte încă puţin. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul se va menţine mai intens în zona înaltă. Duminică, vremea se schimbă – norii se adună în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde va ploua local, iar temperatura va fi în scadere. În restul masivelor, norii şi ploile ajung abia după lăsarea serii.

Mare

La mare, vreme excelentă atât astăzi, cât şi în acest weekend. Prin urmare, turiştii care aleg ca destinaţie marea vor avea parte de câteva zile calde şi frumoase, în care pot face ultimele zile de plajă. Soarele va fi o prezenţă generoasă, vântul nu va trece de moderat, iar în orele după-amiezelor, mercurul din termometre vor arăta până la 25 de grade – aproape vara. Apa mării este relativ caldă şi va avea o temperatură de 20…21 de grade.

Regiuni

În regiunile intracarpatice, după o dimineaţă plăcută cu puţină ceaţă pe văi, urmează o zi frumoasă şi caldă. Vor fi câţiva nori doar prin Maramureş, nordul Crişanei şi prin zona Carpaţilor Orientali, iar vântul nu va trece de moderat. Temperaturile maxime vor fi de 23 de grade la Timişoara, 20 de grade la Oradea, 21 de grade la Cluj-Napoca, 24 de grade la Deva şi de 22 de grade la Braşov.

În sud, nici urmă de nori pe cer – soarele va fi pe cer întreaga zi, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât ieri – de la 24…25 de grade în dealurile subcarpatice până la 29 de grade în Lunca Dunării.

În Dobrogea, de asemenea, o zi frumoasă şi caldă. Cerul va fi senin, iar mercurul termometrelor va arăta 25 de grade în Constanţa şi de 26 de grade la Tulcea.

Vreme caldă şi frumoasă şi în Moldova. În centrul şi sudul regiunii va fi cer mai mult senin, iar în nord se vor aduna câţiva nori, dar nu va ploua. Vântul este sprinten şi se vor înregistra maxime de 26 de grade la Galaţi, 27 de grade în Focşani, 24 de grade la Iaşi, 21 de grade la Botoşani.

Vremea pe 2 zile

Sâmbătă va fi o zi frumoasă, cu puţină ceaţă în zori şi mult soare pe cer. Vântul va sufla cel mult moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă. Valorile maxime vor fi mai ridicate decât astăzi şi vor fi cuprinse între 22 şi 30 de grade.

În Bucureşti, mâine, vremea nu ţine cont de data din calendar şi se mai încălzeşte încă puţin. Cerul va fi mai mult senin, vântul slab, iar până după-amiază se vor aduna în termometre 29 de grade.

Duminică, un front atmosferic rece îşi va face intrarea prin nord-vestul ţării, iar până luni dimineaţa va traversa întreaga ţară. Drept urmare, vremea va intra într-un proces de răcire, care se va resimţi în regiunile vestice, nord-vestice şi nordice, unde vor fi nori şi local va ploua. În restul ţării, norii şi ploile ajung abia după lăsarea serii, iar până atunci va fi o zi însorită şi caldă. În aceste condiţii, temperaturile maxime vor fi de la 16 grade în Bucovina până la 29…30 de grade în Lunca Dunării.

Duminică, în Bucureşti, va fi o zi la fel de caldă şi la fel de frumoasă. Soarele va străluci în voie, însă spre seară, norii vor acoperi cerul şi va începe să plouă. Vântul se va înteţi, iar maxima va ajunge la 28 de grade.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă