11.8 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialProfit din alpinism si plimbari cu bicicleta

Profit din alpinism si plimbari cu bicicleta

Pentru ca au avut cea mai buna idee de afacere, au primit 3.000 de euro in urma unui concurs de proiecte finantat de catre Ministerul Activitatilor Productive din Italia. Cu banii si-au deschis o firma, si-au cumparat… biciclete si corzi de alpinism, si-au deschis o pagina de internet si se pregatesc sa obtina primele profituri. Este vorba despre doi tineri intreprinzatori constanteni care au participat la programul “Cea mai buna idee de afacere”, unde au fost expuse in total sase proiecte.
Desi au castigat concursul in vara acestui an, firma lui Serban Ionescu si a lui Adrian Patrascu a fost infiintata la sfarsitul lunii septembrie. Pentru acte au cheltuit sase milioane de lei vechi. Ideea castigatoare a fost dezvoltarea unor activitati de team building, o tendinta la moda in Occident. In Romania apeleaza la aceste practici mai ales companiile multinationale, dar exemplul a inceput sa fie preluat si de firmele mai mici.
Cei doi tineri spun ca judetul Constanta este ideal pentru team building, pentru ca ofera peisaje si locatii deosebite, dar si cea mai mare oferta de cazare din intreaga tara. Dobrogea are zone care se preteaza pentru exercitii de orientare in natura, dar si pentru alpinism.
Ideea este una de succes in viitor, pentru ca, spun specialistii, in Occident 5% din profitul firmelor mari este directionat catre programe care urmaresc coeziunea angajatilor.

La Histria, pe doua roti

Firma celor doi tineri se va ocupa si de cicloturism, o alta tendinta la moda in tarile europene. Publicul tinta sunt strainii care ajung in Romania, iar locatiile preferate sunt zona Cheilor Dobrogei, sudul litoralului, plajele pustii din nordul Constantei. Cicloturismul se poate imbina foarte bine cu turismul istoric sau cultural, prin plimbari pe doua roti la Histria, Adamclisi sau in Podisul Dobrogei. In primul an de activitate, firma va desfasura un program de cicloturism si trei programe de team building, urmand ca in urmatorii ani activitatile de ecoturism sa se dezvolte cu programe noi, cum ar fi turismul ecvestru, observarea pasarilor din Delta Dunarii si excursiile tematice pe mare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă