10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialProfesorul de religie susține că filmul care a produs leșinul unui elev...

Profesorul de religie susține că filmul care a produs leșinul unui elev este educativ

Profesorul de religie de la un liceu din Vaslui, care a prezentat la oră un film despre avorturi, în urma căruia unui elev i s-a făcut rău şi a ajuns la spital, susţine că filmul este unul educativ, informează Agerpres.

‘A fost o lecţie educativă din care copiii au de învăţat. Copilului i s-a făcut rău, e o persoană sensibilă. Nu e un film de groază, ţine strict de umanitate. E prima dată când se întâmplă aşa ceva şi a fost vizionat de sute de copii. E un film educativ’, susține profesorul Gabriel Vrânceanu. 

Un elev de clasa a XI-a de la Liceul ‘Emil Racoviţă’ din Vaslui a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui după ce i s-a făcut rău la ora de religie, unde profesorul a prezentat un film în care se arătau imagini despre întreruperea de sarcină, intitulat ‘Strigătul mut’. 

Un inspector şcolar din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui va viziona în cursul zilei de joi filmul respectiv, urmând să se stabilească dacă este potrivit pentru a fi prezentat unor elevi. 

Cazul a fost prezentat în cadrul Comisiei de Disciplină întrunită la liceul vasluian, în termen de 30 de zile urmând să se stabilească dacă profesorul a comis vreo abatere sau dacă a procedat corect. 

Directorul ISJ Vaslui, prof. Gabriela Plăcintă, consideră că în şcoli s-ar impune mai multe ore de educaţie sanitară, care să-i pregătească pe copii pentru viaţă. 

‘Ne ferim să discutăm despre anumite lucruri, dar poate e nevoie de mai multe ore de educaţie sanitară, poate chiar de la vârste mai fragede. Este evident că în acest caz a fost vorba de un copil sensibil. Urmează să vizionăm filmul şi să stabilim dacă profesorul a procedat corect. Intenţia a fost, în mod evident, una bună’, a declarat prof. Gabriela Plăcintă. 

Directorul Liceului ‘Emil Racoviţă’ din Vaslui, Daniel Hulubei, susţine că unii elevi pot fi mai vulnerabili la vârsta adolescenţei şi profesorii trebuie să fie atenţi la mesajele pe care le transmit. Hulubei a spus că profesorul a vrut să tragă un semnal de alarmă cu privire la numărul mare de avorturi. 

‘Nu ne-am mai confruntat cu o astfel de situaţie. Mă aşteptam mai degrabă ca o fată să fie mai sensibilă. Domnul profesor a susţinut o oră în care se vorbea despre viaţa de familie, iar motivaţia sa pentru faptul că a prezentat acel film a fost că, anul trecut, în Vaslui, au fost 250 avorturi la fete cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani’, a declarat profesorul Daniel Hulubei. 

Elevul care s-a simţit rău la ore şi a fost transportat la spital nu a rămas internat în unitatea sanitară, starea lui fiind una bună. El s-a întors la şcoală, unde a discutat cu psihologul, după care a fost trimis acasă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă