21.7 C
București
joi, 11 august 2022
AcasăSpecialProfesorul de religie susține că filmul care a produs leșinul unui elev...

Profesorul de religie susține că filmul care a produs leșinul unui elev este educativ

Profesorul de religie de la un liceu din Vaslui, care a prezentat la oră un film despre avorturi, în urma căruia unui elev i s-a făcut rău şi a ajuns la spital, susţine că filmul este unul educativ, informează Agerpres.

‘A fost o lecţie educativă din care copiii au de învăţat. Copilului i s-a făcut rău, e o persoană sensibilă. Nu e un film de groază, ţine strict de umanitate. E prima dată când se întâmplă aşa ceva şi a fost vizionat de sute de copii. E un film educativ’, susține profesorul Gabriel Vrânceanu. 

Un elev de clasa a XI-a de la Liceul ‘Emil Racoviţă’ din Vaslui a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui după ce i s-a făcut rău la ora de religie, unde profesorul a prezentat un film în care se arătau imagini despre întreruperea de sarcină, intitulat ‘Strigătul mut’. 

Un inspector şcolar din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui va viziona în cursul zilei de joi filmul respectiv, urmând să se stabilească dacă este potrivit pentru a fi prezentat unor elevi. 

Cazul a fost prezentat în cadrul Comisiei de Disciplină întrunită la liceul vasluian, în termen de 30 de zile urmând să se stabilească dacă profesorul a comis vreo abatere sau dacă a procedat corect. 

Directorul ISJ Vaslui, prof. Gabriela Plăcintă, consideră că în şcoli s-ar impune mai multe ore de educaţie sanitară, care să-i pregătească pe copii pentru viaţă. 

‘Ne ferim să discutăm despre anumite lucruri, dar poate e nevoie de mai multe ore de educaţie sanitară, poate chiar de la vârste mai fragede. Este evident că în acest caz a fost vorba de un copil sensibil. Urmează să vizionăm filmul şi să stabilim dacă profesorul a procedat corect. Intenţia a fost, în mod evident, una bună’, a declarat prof. Gabriela Plăcintă. 

Directorul Liceului ‘Emil Racoviţă’ din Vaslui, Daniel Hulubei, susţine că unii elevi pot fi mai vulnerabili la vârsta adolescenţei şi profesorii trebuie să fie atenţi la mesajele pe care le transmit. Hulubei a spus că profesorul a vrut să tragă un semnal de alarmă cu privire la numărul mare de avorturi. 

‘Nu ne-am mai confruntat cu o astfel de situaţie. Mă aşteptam mai degrabă ca o fată să fie mai sensibilă. Domnul profesor a susţinut o oră în care se vorbea despre viaţa de familie, iar motivaţia sa pentru faptul că a prezentat acel film a fost că, anul trecut, în Vaslui, au fost 250 avorturi la fete cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani’, a declarat profesorul Daniel Hulubei. 

Elevul care s-a simţit rău la ore şi a fost transportat la spital nu a rămas internat în unitatea sanitară, starea lui fiind una bună. El s-a întors la şcoală, unde a discutat cu psihologul, după care a fost trimis acasă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:27

VIDEO: Momentul în care Trump părăsește „Trump Tower” din Manhattan pentru a se întâlni cu procurorul general din New York

Fostul președinte american Donald Trump a părăsit miercuri dimineață "Trump Tower" din Manhattan și s-a îndreptat spre centrul orașului pentru a merge la o...

Numărul angajaților din transporturi aeriene, la cel mai scăzut nivel din ultimii 14 ani

Numărul de persoane care lucrează în transportul aerian în Uniunea Europeană este la cel mai scăzut nivel din ultimii 14 ani, arată datele oficiale,...

Iranian acuzat pentru un presupus complot de asasinare asupra fostului consilier de securitate națională al lui Trump

Un iranian a fost acuzat de SUA că a complotat pentru a-l ucide pe fostul consilier de securitate națională al lui Trump, John Bolton. Oficialii...
Ultima oră
Pe aceeași temă