21.9 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialProfesorii vor primi câte 150 de euro pentru recalificare

Profesorii vor primi câte 150 de euro pentru recalificare

Profesorii vor putea beneficia de câte 150 de euro pentru recalificare profesională, printr-un proiect derulat de Ministerul Fondurilor Europene.

Suma totală alocată acestui proiect se ridică la 50 de milioane de euro și vizează formarea și dezvoltarea cadrelor didactice. Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a mai spus că încearcă să acorde un supliment de 10 euro, pe care profesorii l-ar putea folosi pentru achiziționarea materialelor didactice.

În cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte sunt vizate cadrele didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar. Printre activităţile eligibile se numără dezvoltarea, acreditarea/ autorizarea şi furnizarea de programe de formare şi de perfecţionare pentru persoanele din grupurile ţintă, inclusiv formarea la distanţă, dezvoltarea sistemelor de stimulente şi de sprijin financiar pentru debutul şi dezvoltarea carierei didactice, arată Ministerul Fondurilor Europene, în comunicatul remis redacției. 

Beneficiarul eligibil unic al proiectului va fi Ministerul Educației.

În 14 septembrie, ministrul Remus Pricopie a promis că profesorii vor primi bani pentru dezvoltarea profesională. ”Eu sunt convins că și pentru 2015 vor crește sumele, în plus am încercat și vom folosi la maximum resursele europene, fondurile structurale în lunile următoare. Profesorii vor primi din nou acel instrument, cândva era 100 de euro, acum vor fi 150 de euro pentru dezvoltare profesională", arăta atunci ministrul Educației.

Citiți aici condițiile de participare ale programului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă