35.9 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialProcurorul sef al Sectiei Penale a Parchetului Tribunalului Covasna, arestat pentru luare...

Procurorul sef al Sectiei Penale a Parchetului Tribunalului Covasna, arestat pentru luare de mita

Procurorul sef al Sectiei Penale a Parchetului Tribunalului Covasna, Alexandru Kiss, retinut dupa ce a fost prins in flagrant delict luand mita pentru returnarea unor corpuri delicte, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sambata noapte, in baza unui mandat emis de Curtea de Apel Brasov, informeaza Mediafax.

Silviu Barbu, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Brasov, a declarat corespondentului Mediafax ca instanta brasoveana a admis solicitarea procurorilor si a emis, pe numele lui Alexandru Kiss, un mandat de arestare preventiva pe 30 de zile pentru luare de mita, pana in data de 17 ianuarie.

Potrivit sursei citate, hotararea Curtii de Apel Brasov nu este definitiva, inculpatul avand dreptul de recurs in urmatoarele 24 de ore.

La ora transmiterii acestei, procurorul Kiss Alexandru a parasit Curtea de Apel Brasov, el fiind dus in arestul Politiei.

Sedinta de judecata s-a desfasurat cu usile imchise, terminandu-se la ora 21.00, iar instanta a ramas in pronuntare, decizia magistratilor Curtii de Apel Brasov fiind luata in jurul orei 23.00, cu doua ore inaintea expirarii ordonantei de retinere care fusese emisa, vineri noapte, pe numele procurorului sef al Sectiei Penale a Parchetului Tribunalului Covasna.

Procurorul covasnean a fost prins in flagrant, in cursul serii de vineri, in timp ce primea mita, in doua randuri, in valoare de cate doua mii de lei, de la un martor cercetat intr-un dosar penal instrumentat de el in schimbul returnarii unor obiecte delicte.

Potrivit Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, Alexandru Kiss a fost numit in functia de procuror sef al Sectiei de urmarire penala a Parchetului de pelanga Tribunalul Covasna in iulie 2006, pe o perioada de trei ani. La evaluarea calitatilor profesionale, din cursul anului 2008, a fost apreciat cu calificativul "foarte bine" si nu a fost sanctionat disciplinar in ultimii trei ani de activitate.

In luna iulie a acestui an, Alexandru Kiss a fost reinvestit in aceeasi functie, tot pe o perioada de trei ani.

Alexandru Kiss are o vechime in magistratura de peste 24 de ani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă