Sectia „Procurori” din CSM a solutionat dosarele „Piciorus-Gheorghe Ursu” si „Piciorus-Cristian Panait”. In raportului Inspectiei CSM, Sectia „Procurori” a constatat ca magistratul Ilie Piciorus nu se face vinovat in nici un fel de moartea disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, decedat in 1986, si de moartea tanarului procuror Cristian Panait, cazut de la etajul patru al unui imobil la 10 aprilie 2002.
Potrivit legii, declansarea unor verificari ale CSM asupra conduitei unui magistrat se poate face doar in termen de un an de la incalcarea normelor deontologice. Astfel, prin tardivitatea cercetarii, procurorul Piciorus a scapat de actiunea disciplinara. Ceea ce nu inseamna ca Piciorus, care detine si functia de secretar general adjunct al CSM, nu-i are pe constiinta pe Ursu si Panait.
Pe disidentul Gh. Ursu l-a trimis in judecata dupa patru zile de la decesul acestuia, provocat de bataile si torturile Securitatii care i-a fabricat dosar de traficant de valuta.
Pe tanarul Panait l-a avut subaltern la Parchetul General in 2002. Atunci regimul PSD a ordonat perchezitionarea si arestarea procurorului antimafie Alexandru Lele din Oradea – magistratul care l-a incatusat pe fiul prefectului PSD Bihor, Adrian Tarau. Procurorul Panait s-a opus ordinului de a-l infunda pe Lele. In urma presiunilor exercitate la Parchetul General, sub patronajul sefului de sectie Ilie Piciorus, tanarul Panait s-a aruncat in gol. In timpul anchetei CSM, Piciorus s-a declarat un fel de tatuc protector al lui Panait.
Dosarul Panait a fost repede clasat (la 21 august 2002). Parchetul General, comandat atunci de Tanase Joita, nu a vrut sa constate nici un indiciu al infractiunii de instigare la sinucidere, deci seful Piciorus a sugerat familiei lui Panait ca ar fi necesara o internare la psihiatrie a tanarului magistrat devenit incomod pentru „procurorii politici”.