21.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialProcurorul Angela Nicolae, SUSPENDATĂ din funcţie de CSM

Procurorul Angela Nicolae, SUSPENDATĂ din funcţie de CSM

Secţia pentru procurori a CSM a dispus, marţi, suspendarea din funcţia de magistrat a Angelei Nicolae, procuror şef de birou în Parchetul instanţei supreme, după ce a fost reţinută pentru trafic de influenţă în dosarul de evaziune cu prejudiciu de peste 50 milioane de euro în care este implicat şi senatorul Niculae Bădălău, transmite Mediafax.

„În şedinţa din data de 29 octombrie 2013, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din funcţia de procuror, începând cu data de 29 octombrie 2013, a doamnei Angela-Eugenia Nicolae, procuror şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe – altele decât Phare, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa”, se arată într-un comunicat de presă al CSM.

Citeşte şi: REŢINERI la DNA. În dosarul senatorului PSD Bădălău, procurorul şef Angela Nicolae, încătuşată. Cerea bani pentru intervenţii la Parchete

Solicitarea de suspendare din funcţie a procurorului Angela Nicolae a fost prezentată Secţiei pentru procurori a CSM de către DNA – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie.

Procurorul Angela Nicolae, fiul acesteia, Daniel Nicolae, şi alte 25 de persoane au fost reţinuţi în dosarul de evaziune cu prejudiciu de peste 50 de milioane de euro, în care este cercetat şi senatorul PSD Niculae Bădălău.

Citeşte şi: Ce avere are Angela Nicolae, suspectată de trafic de influenţă în dosarul de evaziune fiscală

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă