6.2 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialProcuror din Capitală, trimis în judecată pentru TRAFIC de influență

Procuror din Capitală, trimis în judecată pentru TRAFIC de influență

Procurorul în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, Ștefan Crișu, a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, întrucât este acuzat de trafic de influență, informează un comunicat remis de DNA.

În același dosar, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, și Remus Nedelcu, sub acuzația de trafic de influență.

De asemenea, procurorii anticorupție au dispus sesizarea Tribunalului București cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului BUTARU ZENU, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Citește și: Procuror, fost candidat la CSM, prins în flagrant cu MITĂ. CSM a dat aviz pentru ARESTARE

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2013, începând cu luna martie, Ştefan Crişu, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a pretins iniţial, în mod direct, de la o persoană (denunţătoare în prezenta cauză) şi de la Zenu Butaru un telefon mobil marca Samsung Galaxy.

Ulterior, el a pretins de la martorul denunţător suma de 3.000 de euro şi a primit în mod indirect (prin intermediul aceleiaşi persoane) de la Butaru telefonul mobil marca Samsung Galaxy model S3 (în valoare de 600 de euro), în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă procurorii competenţi din cadrul DIICOT ce aveau în instrumentare un dosar penal în care fuseseră dispuse măsuri de ridicare, în cursul derulării unei percheziţii domiciliare, asupra unui bun (autoturism marca Mercedes Tip CLS 350), în vederea restituirii acestuia.

În contextul în care, în cursul anului 2013, nu i-au fost remişi cei 3.000 de euro, procurorul Crişu Ştefan, în mod repetat, direct şi indirect, prin intermediul inculpatului Nedelcu Remus, a solicitat persoanei denunţătoare să îi remită suma respectivă.

Banii urmau să fie încredinţaţi lui Remus Nedelcu, în baza unei înţelegeri prealabile avute cu procurorul Crişu, pentru ca ulterior să fie remişi acestuia din urmă de către acelaşi inculpat. Remiterea sumei pretinse, în această modalitate, nu a mai avut loc.

Ulterior, în cursul lunii mai 2015 (în contextul în care, în cursul anului 2013, autoturismul respectiv fusese restituit), Ştefan Crişu a solicitat persoanei denunţătoare, în contul „datoriei” de 3.000 de euro pretinse anterior, în condiţiile sus-expuse, un telefon mobil marca Samsung Galaxy Model S6 – Edge (în valoare de aproximativ 1.000 de euro) şi a acceptat să primească de la aceeaşi persoană, diferenţa valorică în echivalent bănesc (în cuantum de 2.000 de euro).

La data de 24 mai 2015, procurorii DNA din cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, în timp ce Ştefan Crişu a primit banii si telefonul sus menţionat.

În prezenţa avocatului său, Butaru a declarat că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv doi ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de doi ani şi interzicerea drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

De asemenea, procurorii au propus, printre altele, şi prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Chiajna, judeţul Ilfov.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Cele mai citite
00:00:52

VIDEO. Palestinienii fug din Khan Younis

Palestinienii și-au părăsit casele din Khan Younis, în Gaza, îndreptându-se spre vest vineri (1 decembrie), după ce luptele dintre Israel și Hamas au reînceput. Avioanele...

Armata israeliană a anunțat că e gata să reia atacurile în Gaza

Armata israeliană a declarat că este gata să reia luptă cu militanţii din mişcarea islamistă Hamas în Fâşia Gaza "la orice oră"."Suntem pregătiţi pentru...
00:00:31

VIDEO. Joe Biden instalația din bradul național de Crăciun

Președintele american Joe Biden și prima doamnă, Jill Biden, au participat joi (30 noiembrie) la tradiția anuală de aprindere a Bradului Național de Crăciun...
Ultima oră
Pe aceeași temă