23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialProcesul lui Hosni Mubarak a fost amânat pentru 5 septembrie

Procesul lui Hosni Mubarak a fost amânat pentru 5 septembrie

Procesul fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, judecat pentru corupţie şi pentru uciderea unor manifestanţi, a fost amânat pentru data de 5 septembrie, a anunţat luni preşedintele Tribunalului Penal din Cairo, precizând că audierile se vor desfăşura de acum cu uşile închise, relatează AFP, citat de Mediafax.

Ahmed Refaat a declarat că Mubarak şi fostul său ministru de Interne Habib el-Adli vor fi judecaţi în cadrul unui singur proces, aceasta fiind una dintre principalele cereri ale avocaţilor familiilor victimelor. El a decis de asemenea să pună capăt „difuzării televizate a audierilor”.

Procesul împotriva fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost reluat luni, la Cairo, după ce acesta a fost adus, pe targă, în sala de judecată, potrivit imaginilor transmise de televiziunea de stat egipteană.

Mubarak, în vârstă de 83 de ani, a fost adus cu un elicopter până în apropierea academiei de poliţie din Cairo, unde se desfăşoară procesul, fiind preluat ulterior de o ambulanţă care l-a dus până la tribunal.

Fostul preşedinte, înlăturat de la putere la 11 februarie, în urma unei mişcări de contestare fără precedent, este acuzat că a ordonat deschiderea focului asupra demonstranţilor, dar şi de corupţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă