-1 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăSpecialProcesul Antena Group, pe ultima sută de metri. Pronunțarea va fi pe...

Procesul Antena Group, pe ultima sută de metri. Pronunțarea va fi pe 28 iunie. Procurorii cer 9 ani de închisoare pentru Sorin Alexandrescu și între 7 și 12 ani de închisoare pentru Dan Voiculescu

UPDATE 23,00: Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au stabilit să se pronunţe în dosarul "Antena Group-RCS&RDS" pe data de 28 iunie, termenul de vineri fiind ultimul de judecată. 

Procurorii au cerut, vineri, pedepse mai mari pentru inculpaţi, iar aceştia au cerut achitarea, în ultimul lor cuvânt.


Procesul Antena Group se desfășoară, vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție  Procurorii au cerut deja pedepsele pentru inculpaţii din acest dosar. În cazul lui Sorin Alexandrescu, fostul director Antena Group, magistraţii cer nouă ani şi patru luni de închisoare, potrivit Digi24.

În timpul procesului, a existat și un moment neplăcut. Procurorului i s-a făcut rău, în timpul pledoariei, iar procesul a fost întrerupt un sfert de oră.

La termenul de vineri, procurorii au anunțat pedepsele cerute pentru inculpați. În toate cazurile, este vorba despre închisoare cu executare. Acuzațiile sunt de șantaj, respectiv complicitate la șantaj.

În cazul lui Sorin Alexandrescu, procurorii cer 9 ani și 4 luni de închisoare. Pentru Dan Voiculescu, acuzat de complicitate la șantaj, procurorii au cerut între 7 și 12 ani de închisoare.

Urmează ca, pe parcursul acestei zile, avocații apărării să își susțină concluziile. Este posibil ca instanța să decidă amânarea pronunțării, având în vedere că este un dosar complex, care se judecă de un an în apel la instanța supremă.

În primă instanţă, judecătorii au decis 3 ani si jumătate de închisoare cu executare pentru directorul general Antena Group, Sorin Alexandrescu. Dan Voiculescu, aflat deja în spatele gratiilor, a fost condamnat la 2 ani de închisoare. Fostul şef ANAF Șerban Pop a primit doi ani cu executare, iar Camelia Voiculescu, doi ani cu suspendare. Atât reprezentanţii Intact, cât şi procurorii DNA – care au cerut pedepse mai mari – au anunţat contestat decizia, mai scrie sursa citată.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei: „Facem apel la partenerii noștri să rămână uniți”

În contextul în care Rusia adună tot mai mulți militari la granița Ucrainei, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei a transmis un mesaj prompt către...
00:00:54

Bombardiere rusești cu capacitate nucleară zboară deasupra Arcticii

Două bombardiere strategice rusești Tu-160 au survolat Arctica în cadrul unui zbor de antrenament, a anunțat vineri Ministerul rus al Apărării. Bombardiere rusești surprinse...

Sebastian Burduja, propunere legislativă după greva STB. Îi privește pe liderii de sindicat

Deputatul PNL Sebastian Burduja a anunţat, în contextul protestului spontan de la STB, depunerea unei propuneri legislative care prevede că liderii de sindicat nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă