12 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăSpecialProcesul Antena Group, pe ultima sută de metri. Pronunțarea va fi pe...

Procesul Antena Group, pe ultima sută de metri. Pronunțarea va fi pe 28 iunie. Procurorii cer 9 ani de închisoare pentru Sorin Alexandrescu și între 7 și 12 ani de închisoare pentru Dan Voiculescu

UPDATE 23,00: Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au stabilit să se pronunţe în dosarul "Antena Group-RCS&RDS" pe data de 28 iunie, termenul de vineri fiind ultimul de judecată. 

Procurorii au cerut, vineri, pedepse mai mari pentru inculpaţi, iar aceştia au cerut achitarea, în ultimul lor cuvânt.


Procesul Antena Group se desfășoară, vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție  Procurorii au cerut deja pedepsele pentru inculpaţii din acest dosar. În cazul lui Sorin Alexandrescu, fostul director Antena Group, magistraţii cer nouă ani şi patru luni de închisoare, potrivit Digi24.

În timpul procesului, a existat și un moment neplăcut. Procurorului i s-a făcut rău, în timpul pledoariei, iar procesul a fost întrerupt un sfert de oră.

La termenul de vineri, procurorii au anunțat pedepsele cerute pentru inculpați. În toate cazurile, este vorba despre închisoare cu executare. Acuzațiile sunt de șantaj, respectiv complicitate la șantaj.

În cazul lui Sorin Alexandrescu, procurorii cer 9 ani și 4 luni de închisoare. Pentru Dan Voiculescu, acuzat de complicitate la șantaj, procurorii au cerut între 7 și 12 ani de închisoare.

Urmează ca, pe parcursul acestei zile, avocații apărării să își susțină concluziile. Este posibil ca instanța să decidă amânarea pronunțării, având în vedere că este un dosar complex, care se judecă de un an în apel la instanța supremă.

În primă instanţă, judecătorii au decis 3 ani si jumătate de închisoare cu executare pentru directorul general Antena Group, Sorin Alexandrescu. Dan Voiculescu, aflat deja în spatele gratiilor, a fost condamnat la 2 ani de închisoare. Fostul şef ANAF Șerban Pop a primit doi ani cu executare, iar Camelia Voiculescu, doi ani cu suspendare. Atât reprezentanţii Intact, cât şi procurorii DNA – care au cerut pedepse mai mari – au anunţat contestat decizia, mai scrie sursa citată.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Nicușor Dan a discutat cu Ciucă despre gigacalorie

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a discutat în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu premierul Nicolae Ciucă despre subvenţia la gigacalorie, preluarea...

Droguri și curier. Rețeta perfectă pentru o “pizza vegetariană”

Traficanții de droguri vin cu noi idei. Droguri livrate prin curier. Este noua idee a unui traficant din București. Bărbatul livra canabis, cocaină și ecstasy...
Ultima oră
Pe aceeași temă