4.4 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăSpecialProbleme la panourile de avertizare de pe autostrada A2. Unele lipsesc, din...

Probleme la panourile de avertizare de pe autostrada A2. Unele lipsesc, din cauză că s-ar fi furat fibra optică, iar altele s-au stricat

Panourile de avertizare de pe Autostrada A2 nu afișau nicio avertizare despre condițiile de ceață densă, în ziua accidentului în care au fost implicate 29 de mașini, soldat cu moartea a patru persoane și rănirea a 57, informează Digi24.

Potrivit sursei citate, un astfel de panou era situat cu doar doi kilometri înainte de zona în care a avut loc accidentul. Potrivit șefilor de la drumuri, multe astfel de panouri lipsesc din cauză că fibra optică s-ar fi furat. Totodată, alte panouri s-au stricat și n-au fost reparate de nimeni.

Potrivit datelor transmise de CNADNR, nici cele care funcționau nu afișau mesajul potrivit. Astfel, pe panoul aflat la trei kilometri distanţă de locul în care accidentul, nu erau mesaje de avertizare privind condițiile de ceață, ci șoferii erau sfătuiţi să reducă viteza, pe motiv că la treizeci de kilometri se fac lucrări.

„Informația cu ceața s-a primit un pic mai târziu, să zic așa, și probabil de asta colegii mei nu au pus la momentul respectiv”, a declarat un reprezentant al CNADNR, Ecaterina Munteanu.

Sâmbătă, un accident rutier în care au fost implicate 29 de mașini, dintre care 2 microbuze care transportau persoane și un camion, s-a produs pe A2, în zona Lehliu. Patru persoane au decedat în urma evenimentului rutier, peste 40 fiind rănite. 24 dintre persoanele rănite, sâmbătă, în accidentul care a avut loc pe Autostrada A2 se află, în continuare, în spitale, înformează Ministerul Sănătății.

Nouă dintre șoferii implicați în accidentul care a avut loc, sâmbătă dimineața, pe Autostrada A2 au rămas fără permis de conducere, a declarat coordonatorul anchetei, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Liliana Bănescu, potrivit News.ro.

„Nouă permise au fost reţinute, însă asta nu înseamnă că s-a stabilit vreo vinovăţie cu privire la producerea accidentului, pentru că încă se fac cercetări”, a declarat Liliana Bănescu, pentru News.ro.

Totodată, 23 dintre cei 33 de șoferi implicați în accident au fost audiați, până în prezent. Potrivit sursei citate, anchetatorii nu au putut lua legătura cu ceilalți 10 șoferi, astfel că poliţiştii s-au deplasat la spitalele unde sunt internaţi.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă