37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialProbe contestate in dosarul lui Liviu Bamburic

Probe contestate in dosarul lui Liviu Bamburic

» Principalul suspect in cazul atacului asupra omului de afaceri Liviu Bamburic refuza sa i se recolteze probe biologice.

Procurorii au apelat la ajutorul instantei pentru a-l obliga pe Daniel Dediu sa i se preleveze sange. Potrivit Legii nr. 76/2008 privind organizarea si functionarea Sistemului National de Date Genetice Judiciare, in cazul in care o persoana refuza acest lucru, anchetatorii pot apela la ajutorul instantei. Totusi, in fata magistratilor, aparatorul lui Dediu a invocat o exceptie de neconstitutionalitate prin care a sustinut ca i s-au incalcat mai multe drepturi constitutionale clientului sau. Tribunalul Constanta a admis exceptia, iar dosarul va fi trimis la Curtea Constitutionala. Daniel Dediu este acuzat de tentativa de omor calificat, fiind suspectat ca el a planuit uciderea omului de afaceri Liviu Bamburic. Potrivit anchetatorilor, despre suspect se cunoaste faptul ca are o pasiune pentru armele de foc, atat el cat si tatal sau fiind posesori legali de arme si munitie.

 

Totodata, acesta detine in mod ilegal arme de foc pe care le foloseste pentru a se impune asupra membrilor gruparii sale precum si a celor din gruparile adverse. O parte din arme le inchiriaza sau chiar le vinde persoanelor interesate, acestea fiind procurate prin intermediul persoanelor din anturajul sau ce se afla in strainatate sau prin intermediul unor cetateni din Republica Moldova. "Daniel Dediu este cunoscut in mediul relational si domiciliar ca un individ deosebit de violent, agresiv, care intentioneaza declarat sa devina un «cap mafiot» al municipiului Galati. Despre el se cunoaste ca este consumator de stupefiante, pe care le procura de la traficantii locali. Barbatul, in varsta de 24 de ani, este necasatorit si detine functia de administrator al S.C. Salvosid S.A., societate comerciala avand ca obiect de activitate paza bunuri.

 

Acesta se erijeaza in lider al unei grupari infractionale, formata in parte din persoane angajate ca agenti de paza in cadrul societatii pe care o administreaza, grupare ai carei membri au preocupari pe linia infractiunilor savarsite cu violenta, perceperea de taxe de protectie, traficul de armament si munitii", se precizeaza in propunerea de arestare preventiva formulata de anchetatori.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă