9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialPrimul oras din tara cu acces gratuit la Internet prin retea wireless

Primul oras din tara cu acces gratuit la Internet prin retea wireless

» Statiunea turistica suceveana Gura Humorului este primul oras din Romania cu acces gratuit la internet dupa ce primaria a montat o retea proprie WLAN (wireless).

Primarul orasului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat, citat de Mediafax, ca la sfarsitul saptamanii trecute a fost inaugurat proiectul "Gura Humorului – oras wireless", sub deviza "Internet gratuit pentru locuitorii si vizitatorii localitatii noastre".
Ursaciuc a explicat ca proiectul consta in realizarea unei retele proprii WLAN (wireless), cu echipamente profesionale de ultima generatie, primele instalate in Europa. Astfel, Primaria orasului Gura Humorului ofera posibilitatea conectarii la internet in mod gratuit tuturor persoanelor care doresc sa acceseze internetul in aria de acoperire a retelei wireless. "Pe langa alte aplicatii utile pe care le poate dezvolta aceasta tehnologie, cum ar fi supravegherea traficului, telemetria, telefonia VoIP, ideea de baza a fost aceea de a oferi internet gratuit copiilor si tinerilor din Gura Humorului", a declarat primarul.
Echipamentul WI-FI a fost instalat pe cladirea primariei, iar pe o distanta de 500 de metri de jur imprejur este accesibil direct cu PDA, laptop, IP Phone, care au interfata wireless. De asemenea, permite conectarea cu echipamente de abonat (CPE) si la distante de cinci kilometri fara vizibilitate directa si pana la 20 de kilometri cu vizibilitate directa.

Cele mai citite

Explozie într-o locuință, din cauza acumulărilor de gaze, cu toate că nu era racordată la rețea și butelia era închisă

Un tânăr de 29 de ani şi două femei, cu vârste de 41, respectiv 64 de ani, au fost transportaţi la spital, cu arsuri...

Brazi unicat, licitați pentru a ajuta copii. FOTO

22 de brazi intră în cursa celui mai mare eveniment de caritate al anului. La ediția din 2022, bradul UNTOLD a fost licitat contra sumei...

Primul român mort în Gaza ca prizonier al Hamas

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, anunţă în această dimineaţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă