8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimul film dedicat papei Francisc va avea premiera pe 1 decembrie, la...

Primul film dedicat papei Francisc va avea premiera pe 1 decembrie, la Vatican

Pelicula ”Call Me Francesco”, primul film despre viața Papei Francisc, va avea premiera mondială, marți, la Vatican. Filmul, reguzat de Daniele Luchetti, un cineast italian selecţionat la Cannes, prezintă drumul parcurs de Jorge Maria Bergoglio pentru a ajunge la conducerea Bisericii catolice, relatează Mediafax. 

Deşi nu se ştie dacă Papa Francisc va fi prezent la premiera mondială a lungmetrajului care îi este dedicat, este evident că acest film are aprobarea sa, având în vedere locul de desfăşurare a ceremoniei, Aula Paul al VI-lea de la Vatican, precizează revista Variety.

Acesta este primul film despre suveranul pontif de origine argentiniană, care a fost ales la conducerea Bisericii catolice pe 13 martie 2013.

Actorul argentinian Rodrigo De la Serna – cunoscut pentru apariţia alături de Gael Garcia Bernal în pelicula “Jurnal de călătorie/ The Motorcycle Diaries”, de Walter Salles, care a câştigat un premiu Oscar la gala din anul 2005 – interpretează rolul fostului episcop din Buenos Aires Jorge Mario Bergoglio, fiul unor imigranţi italieni. Totodată, actorul chilian Sergio Hernandez – cunoscut pentru pelicula “Gloria”, de Sebastián Lelio – îl interpretează pe viitorul suveran pontif în ultimii ani.

Scenariul filmului “Call Me Francesco” are la bază cartea “Francisco. El Papa de la gente/ The Pope of The People”, scrisă de jurnalista argentiniană Evangelina Himitian.

Filmul este produs de italianul Piero Valsecchi, prin casa sa de producţie, TaoDue, şi a fost finanţat de compania Medusa, parte a grupului italian Mediaset, controlat de Silvio Berlusconi.

Daniele Luchetti, un respectat cineast italian, a cărui dramă “Viaţa noastră/ La nostra vita” a fost selecţionată în competiţia Festivalului de Film de la Cannes din 2010, a filmat pentru pelicula dedicată papei Francisc timp de peste 15 săptămâni, în Argentina, Germania şi Italia, producţia având un buget estimat la 12 milioane de dolari.

Luchetti a descris “Call Me Francesco” ca fiind un film despre “aventura umană şi spirituală” a celui care avea să ajungă la conducerea Bisericii catolice pe 13 martie 2013.

Cineastul italian Daniele Luchetti este şi regizorul filmului “Fratele meu este fiu unic/ Mio fratello e figlio unico”, selecţionat la Festivalul de la Cannes în anul 2007.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă