3.4 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialPrimul Centru de Vizualizare Avansata dintr-o universitate romaneasca, inaugurat la Iasi

Primul Centru de Vizualizare Avansata dintr-o universitate romaneasca, inaugurat la Iasi

Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad" din Iasi a inaugurat, la sfarsitul saptamanii trecute, in premiera nationala, Centrul de Vizualizare Avansata.
Acesta le permite studentilor sa efectueze simulari ale proceselor din laboratoare, sa transforme informatii 2D din CAD in 3D.
De asemenea, centrul permite Universitatii realizarea de cursuri la distanta, fara restrictii geografice sau de timp.
Centrul de Vizualizare Avansata este format din cinci laboratoare ce ofera capabilitati 3D, holografice si de teleprezenta. Echipamentele transforma salile de clasa si tehnologia existenta in medii virtuale ce combina educatia si divertismentul pentru crearea primului mediu de simulare din lume: edutainment.
Centrul a fost realizat cu sprijinul NavTech si implementat de Navigator Innovations SRL, filiala romaneasca a Navigator Development Group Inc, una din cele mai importante companii americane in domeniul inovarii si tehnologiei. Grupul are ca parteneri, in SUA si Romania, institutii guvernamentale din domeniul apararii, cercetarii si securitatii nationale.
Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad" investeste anual peste 1,5 milioane de euro in echipamente si tehnologie pentru imbunatatirea facilitatilor de studiu, cercetare si inovare stiintifica. Beneficiind de echipamente si tehnologii de ultima generatie, proiectele de cercetare ale universitatii insumeaza anual peste 4 milioane euro.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 645: Reuniunea OSCE, boicotată din cauza prezenței lui Lavrov

Polonia a anunţat că nu va participa la reuniunea ministerială a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE)de la Skopje din cauza prezenţei...

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...

România a urcat în clasamentul FIFA. Ce loc ocupă acum tricolorii

Naţionala României a urcat cinci locuri faţă de luna trecută şi ocupă poziţia a 43-a în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) publicat joi. Tricolorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă