37.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialPrimul Centru de consiliere pentru rromi, la sectorul 2

Primul Centru de consiliere pentru rromi, la sectorul 2

Primul Centru de informare si consiliere pentru rromi din Bucuresti va fi deschis astazi, pe str. Laptari Tei nr. 23, din incinta Scolii gen. nr. 30, corpul B, etaj 1 (zona Palatului Ghica Tei), sector 2.
Cei aproximativ 20.000 de rromi de pe raza sectorului 2 reprezinta un procent in jur de 8-9 la suta din totalul populatiei si au de acum sansa sa beneficieze, in centru, de consultatii pe subiecte diverse.
Este vorba de probleme sociale, de sanatate, juridice, economice, locuri de munca, cursuri de calificare si orientare profesionala, combaterea discriminarii acestei etnii etc.
Centrul de informare si consiliere este format din sociologi, asistenti sociali, juristi si psihologi, in masura sa raspunda la problemele romilor, inclusiv sa intervina prompt in aplanarea eventualelor conflicte interetnice.
Programul de lucru cu publicul este de luni pana vineri, intre orele 8,30-16,00. La eveniment au fost invitati Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, reprezentati ai ambasadelor Statelor Unite ale Americii si Olandei si altii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă