37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialPrimarul Romei va pune problema romilor originari din Romania la nivel european

Primarul Romei va pune problema romilor originari din Romania la nivel european

Primarul Romei, Walter Veltroni, intentioneaza sa faca lumina asupra bandelor de criminali din estul Europei: “Romania ori isi va asuma responsabilitatile, ori problema va fi discutata la nivel european. Situatia ordinii publice la Roma s-a inrautatit de cateva luni, indeosebi dupa intrarea masiva a romanilor” (in UE), a declarat primarul, citat de ziarul La Repubblica, monitorizat de Rompres.

 

Reactiile lumii politice nu au intarziat, dupa episodul inregistrat in cartierul Nomentana din Roma in seara zilei de 26 septembrie cand un roman a fost impuscat iar alti doi grav raniti, probabil in cadrul unei reglari de conturi.

 

“Va trebui sa avem o discutie cu autoritatile romane – a mai declarat primarul Veltroni la o conferinta de presa improvizata la palatul Capitoliului (sediul Primariei). Eu am facut-o in calitate de primar, dar acum este necesar sa o fac la nivel national si european. Nu poti sa stai in Europa si sa nu-ti asumi problemele fluxului migrator cu atat mai mult cu cat Romania inregistreaza o crestere substantiala in ce priveste Produsul ei Intern Brut”.

 

Mai multi consilieri din cadrul partidului Alianta Nationala (de dreapta) au vorbit despre Roma ca despre un Far West. “Ne aflam in fata unei prezente necontrolate a imigrantilor si a nomazilor in inima orasului, adevarate focare de criminalitate. Evenimentul sangeros petrecut loc noaptea trecuta intr-o zona centrala a Romei dovedeste, din pacate, inca o data, faptul ca intregul oras se afla in plina situatie de urgenta sub aspectul sigurantei”, a afirmat consilierul Gianni Alemanno.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă