18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimarul interimar din Jilava s-a sinucis de teamă?

Primarul interimar din Jilava s-a sinucis de teamă?

Primarul interimar al comunei ilfovene Jilava a fost găsit spân-zurat, ieri dimi-neaţă, în garajul casei sale. Gheorghe Brotea, în vârstă de 50 de ani, a folosit o scară pentru a agăţa laţul de grindă, el fiind descoperit de familie abia la câteva ore de la momentul morţii, potrivit anchetatorilor. Oamenii din comună susţin că actualul interimar ar fi fost terorizat de primarul ales al oraşului, Adrian Mladin, aflat în prezent în arest preventiv pentru că ar fi cerut o sumă importantă de bani unei persoane pentru a rezolva situaţia juridică a terenurilor acestuia.

De altfel, Gheorghe Brotea ar fi fost un duşman declarat al lui Adrian Mladin încă din campania electorală din 2008, după cum se vehicula încă de la începutul acestui an la nivel local. „Unii dintre cei mai vehemenţi opozanţi ai primarului Adrian Mladin şi ai echipei acestuia de la PNL Jilava au fost şi sunt fraţii Brotea Gheorghe şi Constantin, membri pe atunci ai PDL Jilava, care au încercat diverse scenarii şi strategii pentru denigrarea liberalilor din oraş, de la injurii până la violenţe fizice”, susţinea site-ul jilava.blogspot.com. Ulterior, Gheorghe Brotea a trecut, la rândul său, la PNL şi filiala locală a preferat ca acesta să candideze la primărie, fapt ce l-ar fi ne-mulţumit pe Adrian Mladin, care a decis să plece la UNPR, potrivit aceloraşi surse. „Brotea Gheorghe avea ca sarcini câştigarea alegerilor şi denigrarea actualei conduceri a Primăriei Jilava”, susţineau înainte de alegerile locale din iunie 2012 surse din comună.

A cedat presiunilor

Oamenii din Jilava au reluat aceste ipoteze şi ieri, după moartea lui Gheorghe Brotea, şi între aceştia se vorbeşte că primarul interimar era terorizat de zvonul că Adrian Mladin ar putea fi eliberat din arestul preventiv. „Acest om, Brotea Gheorghe, a găsit în primărie o gaură de 13 milioane de euro, bani furaţi de Adrian Mladin şi de consiliul local pe care l-a avut înainte. Este înregistrată convorbirea. Mi-a spus: se fac presiuni foarte mari asupra mea de oamenii lui Mladin şi de Mladin din puşcărie, mă terorizează la telefon din puşcărie şi nu pot să fac absolut nimic în comuna Jilava. Eu cred că unul dintre motive este acesta. Pentru că în comuna Jilava se fac grave infracţiuni. A zis că nu mai rezistă, că este foarte presat”, a declarat Neculai Bujor, un om de afaceri din comună, pentru RTV.

Procurorii au declanşat o anchetă în acest caz. Soţia primarului interimar le-a declarat acestora că Gheorghe Brotea a dispărut la ora 1 noaptea, iar trupul său a fost descoperit abia la 7 dimi-neaţa. Anchetatorii au constatat că într-adevăr acesta se afla de câteva zile într-o stare de tensiune. „Au fost găsite la faţa locului scara şi funia, nefiind elemente care să ateste alte împrejurări, iar la finalizarea cercetării locale cadavrul va fi dus la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici”, arăta ieri Ministerul Public într-un comunicat. Deşi se iau în calcul şi alte variante, procurorul de caz Anca Andrei, care s-a aflat, joi dimineaţă,  la locuinţa primarului interimar pentru cercetări, a declarat că în acest moment „există indicii doar cu privire la ipoteza sinuciderii”.   

Cine este Adrian Mladin

Primarul ales al comunei Jilava, Adrian Mladin, este urmărit penal pentru că i-ar fi cerut afaceristului Florian Puiu 500.000 euro pentru a-i rezolva situaţia juridică a unor terenuri. Pentru acelaşi lucru primarul de la Snagov, Apostol Muşat, cercetat în acelaşi dosar, a cerut 2,5 milioane de euro, iar vicepreşedintele CJ Ilfov, Gheorghe Roman, 100.000 de euro. Din rechizitoriul DNA, obţinut de RL, reiese că fiecare intermediar a încercat să scoată cât mai mulţi bani de la denunţătorul Puiu. Anchetatorii au descoperit nereguli la Primăria Jilava şi în legătură cu încheierea de către instituţie a mai multor contracte de prestări servicii cu firma SC Satin Invest SRL, al cărei administrator este Ovidiu Szasz, – trimis şi el în judecată în acest dosar pentru complicitate la luare de mită, în perioada 2009-2011.

Cele mai citite

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

Pilații din Pontus Euxinus

În politica noastră cea de toate zilele – ia-o, Doamne, și du-o de aici! -, prinde rădăcini tot mai solide un obicei care,...
Ultima oră
Pe aceeași temă