22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialPrimarul general Sorin Oprescu se roagă de suporteri să-i lase scaunele de...

Primarul general Sorin Oprescu se roagă de suporteri să-i lase scaunele de pe Arena Națională în pace

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei a declarat, joi seară, după ce a vizitat Arena Naţională înaintea meciului cu Ungaria, din preliminariile Euro-2016, că îi roagă pe suporteri să nu mai demonteze scaunele şi să nu treacă la acte de violenţă, informează Mediafax.

"Pe suporteri îi rog respectuos să-mi lase scaunele în pace, să nu mai demonteze scaunele, să nu mai treacă la acte de violenţă şi sper să mă fac bine înţeles. Sistemul de iluminare, gazonul, băncile tehhnice, tartanul şi gazonul sintetic pentru încălzirea jucătorilor au costat 900.000 de euro", a declarat Oprescu, care a vizitat joi, Arena Naţională.

Primarul general a afirmat că până la finalul sezonului sunt programate aproximativ 20 de meciuri pe Arena Naţională şi a subliniat că prin găzduirea de partide la Euro-2020, Bucureştiul a fost pus pe "harta lumii": "Am făcut o vizită scurtă de lucru ca să ne asigurăm că toate condiţiile sunt îndeplinite pentru meciul ăsta şi pentru sfârşitul de an. Până la finalul sezonului sunt programate aproximativ 20 de meciuri. Am verificat şi managementul stadionului din contractul câştigat pe patru ani de zile şi încep să se vadă şi rezultatele. Investiţia care a fost prevăzută în buget, aceea de a avea un nou sistem de aerare şi drenaj a firului ierbii şi stimularea fotosintezei. În felul ăsta sperăm să schimbăm de mult mai puţine ori gazonul. Asta este plecarea în lunga cursă pentru 2020. Într-un cuvânt, am pus Bucureştiul pe harta lumii. Dacă va mai fi nevoie, vom schimba gazonul şi peste o lună, dar eu mă îndoiesc, pentru că există o staţie computerizată de analiză, care spune dacă să aşezi sau să nu aşezi luminile. Avem şi o pepinieră de gazon, am amenajat în curte o pepinieră de 100 de metri pătraţi pentru a putea să facem înlocuirea rapid. Să nu mai aducem brazdele de pe nu ştiu ce planetă. Tot gazonul este din Olanda".

Oprescu a menţionat că-l va invita pe Mircea Sandu la meciul cu Ungaria, după ce acesta nu a fost invitat de actuala conducere a FRF. "Mâine dimineaţa o să repar eu, nu se poate aşa ceva. Este probabil o uitare care ne acoperă pe toţi, dar nu şi pe cei care au contribuit efectiv, iar sufletul, ideea şi persuasiunea lui au făcut ca această idee să prindă", a precizat Oprescu.

Primarul general se înţelege foarte bine cu şeful FRF, Răzvan Burleanu, despre care spune că-l întâlneşte o singură dată pe an: "Mă înţeleg foarte bine, ne vedem odată pe an, e perfect. Eu am chemat la sprijin şi oamenii muncesc în sensul ăsta".

Bogdan Hreapcă, şeful Direcţiei de Investiţii din Primăria Capitalei, a declarat că gzonul este prevăzut să reziste la două meciuri pe săptămână, iar timp de doi ani, cu noul sistem de iluminare, nu ar trebui să mai fie probleme.

Prima reprezentativă a României întâlneşte, sâmbătă, de la ora 19.00, pe Arena Naţională, selecţionata Ungariei, într-o partidă contând pentru Grupa F a preliminariilor Euro-2016.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă