34 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialPrimarul din Rosia de Secas a initiat procedura dizolvarii Consiliului Local

Primarul din Rosia de Secas a initiat procedura dizolvarii Consiliului Local

Primarul comunei Rosia de Secas (judetul Alba), conservatorul Gheorghe Wagner, a initiat demersurile legale pentru organizarea unui referendum in scopul dizolvarii Consiliului Local. Decizia a fost luata in urma unei adunari populare, care a avut loc duminica, la care au participat peste 300 de localnici.
Cu aceasta ocazie, Wagner a lansat o serie de acuzatii la adresa unor consilieri locali, respectiv a fostului secretar al Primariei. Dupa ce si-a prezentat darea de seama la doi ani de mandat, edilul le-a solicitat cetatenilor prezenti sa aleaga dintre doua posibilitati: fie sunt de acord cu dizolvarea Consiliului Local, fie isi da demisia din functia de primar.
In final, majoritatea celor prezenti au fost de acord cu solicitarea lui Wagner referitoare la demiterea consilierilor din functie. El a declarat, ulterior, ca va strange semnaturile necesare de la cetatenii cu drept de vot, dupa care va sesiza Institutia Prefectului in scopul organizarii referendumului.
Totodata, primarul s-a lansat in acuzatii foarte grave la adresa directorului scolii, Nicolae Lupean (consilier local PD), a preotului ortodox Vasile Seicean si a fostului secretar al comunei, Emilia Oltean.

Licitatie dubioasa
la scoala

Pe Lupean edilul il acuza ca ar fi „aranjat”, in favoarea unei rude a preotului, o licitatie pentru construirea unui grup social la scoala. La prima licitatie, sustine Wagner, reprezentantul firmei care „trebuia” sa castige a ajuns prea tarziu, astfel „licitatia s-a anulat”. Aceasta a fost reluata dupa cateva luni, fara sa fie anuntata conducerea Primariei pentru a delega un membru in comisia de licitatie. Wagner a completat ca cele 580 de milioane de lei vechi ar fi fost deja cheltuite, iar grupul sanitar nu a fost terminat.
Directorul scolii, Nicolae Lupean, a respins acuzatiile care i se aduc, sustinand ca il va actiona pe primar in instanta. Consilierul local a adaugat ca va cere Curtii de Conturi sa verifice actele Primariei si sa ii pedepseasca pe vinovati.
Pe preotul ortodox cu care se afla in proces, primarul l-a acuzat ca ar fi cumparat vaci de la sateni, fara a detine aviz din partea medicului sanitar-veterinar, si le-ar fi sacrificat la un abator neautorizat din Blaj, iar carnea ar fi valorificat-o la Tarnaveni. Fostul secretar Emilia Oltean a fost acuzata, la randul ei, de faptul ca ar fi avut beneficii din partea firmei care a actualizat proiectul de introducere a gazului metan in comuna.
Si in acest caz, raspunsul venit din partea persoanei acuzate a fost ca primarul va fi actionat in judecata. Intalnirea a fost deosebit de tensionata, motiv pentru care cei cateva sute de participanti au fost supravegheati indeaproape de politistii din comuna.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă