2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialPrimarul Costinestiului, nemultumit de situatia plajelor

Primarul Costinestiului, nemultumit de situatia plajelor

»  Deciziile luate timid si cu intarziere precum si lipsa de fermitate a celor indreptatiti sa faca lumina in privinta plajelor, ii nemultumesc pe primarii de pe litoralul romanesc.

»  Acestia se vad in situatia in care turistii le-au venit deja in statiuni si plajele inca se impart, se masoara, urmand, eventual, a se numara chiar firele de nisip.

Primarul comunei Costinesti, Traian Cristea, se afla in plin proces de reinventariere a sectoarelor de plaja, care sunt recastigate in instanta de concesionarii de anul trecut si care sunt libere de contract. Cristea nu se asteapta la modificari in ceea ce priveste plaja anul acesta. "Situatia plajelor inca nu e clarificata", a declarat primarul Costinestiului nemultumit de faptul ca multi dintre concesionari subinchiriaza sectoarele de plaja, lasand salubrizarea acestora la voia intamplarii. In privinta concesionarilor, administratiile publice locale nu pot face nimic, decat sa traga ponoasele celor ce le-au inchiriat si nu respecta contractul semnat. "N-o sa ma bat cu ei, eu sunt bagat aiurea in cercul asta vicios. Daca administratorul plajei si operatorul au contract cu ei, eu, primarie, ce sa fac? Doar sa-i autorizez constructiile conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ)."

 

Asa se face ca autoritatile locale vor mai scoate si anul acesta bani de la bugetele locale pentru diverse activitati si lucruri care, normal, ar fi trebuit achitate de cei care au concesionat sectoarele de plaja, notorii fiind, in acest caz, situatia toaletelor ecologice de pe plaja. Cristea nu se asteapta sa primeasca vreodata vreun ban pentru aceste cheltuieli. "Macar sa dea bani pentru asigurarea serviciului de salvamar si a asistentei medicale pe plaja", a declarat acesta neincrezator nici in fondurile care ar trebui alocate, conform hotararii Guvernului, pentru foisoarele salvamarilor si pentru asistenta medicala. "Dar cate hotarari de Guvern n-au fost si cate s-au indeplinit", a mai adaugat, sceptic, Traian Cristea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă