Primarul Ciucu vrea parcul Politehnicii

Primarul sectorului 6 din Capitală, Ciprian Ciucu, vrea să administreze parcul Universității Politehnica din București (UPB) și să-l redeschidă publicului larg, după ce instituția de învățământ a închis spațiul din cauza mizeriei lăsate de cetățeni.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

02.12.2020 - 00:23

Consiliul Local Sector 6 a adoptat un proiect care prevede solicitarea acordului Consiliului General al Municipiului București (CGMB) pentru împuternicirea de a hotărî privind asocierea dintre Sectorul 6 şi UPB, în scopul acordării accesului nelimitat pentru public în incinta Parcului Politehnicii.

Rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a precizat, pentru “România liberă”, că respectivul campus a fost închis publicului larg tocmai din cauza “comportamentului neadecvat” al locatarilor din blocurile construite în ultimii ani în jurul terenului universității.

“Trebuie să menționăm că nu este vorba despre un parc, așa cum se spune, ci despre incinta unei instituții de învățământ. Ca universitate vrem să facem parte din comunitate și a fost permis accesul cetățenilor în zonă. Fluxul de persoane a crescut foarte mult însă în ultimii ani. Înainte, erau doar cetățeni din Militari, acum, se poate vedea cu ochiul liber, că s-au construit blocuri de locuințe lângă terenul Universității Politehnica. Dezvoltatorii acelor imobile au vândut apartamentele cu mențiunea: acces în parcul Politehnicii. Acest lucru nu este fals, deoarece nu a existat o înțelegere între dezvoltatori și universitate. Am încercat să redeschidem parcul, după pandemie, dar locatarii din zonă au avut un comportament neadecvat... ca să fiu elegant. Am primit sesizări și de la studenți și am luat decizia de a închide campusul pentru alte persoane în afară de studenți și profesori. Se organizau și grătare de către locatari acolo”, ne-a declarat Costoiu.

 

Discuțiile dintre edil și rector

Rectorul UPB spune că a purtat discuții cu primarul sectorului 6, dar nu s-a stabilit încă nimic.

“Nicio administrație locală, indiferent de culoarea sa politică, nu a susținut UPB să administreze campusul. Au fost doar investițiile noastre. Am avut mai multe discuții cu domnul primar, dar au fost cordiale. Trebuie să discutăm în ce condiții s-ar putea deschide campusul pentru cetățeni fără a perturba calendarul cursurilor. Dacă se dorește deschiderea campusului pentru public, nu îl vom putea gestiona singuri”, ne-a mai explicat Costoiu.

Anton Hadăr, președinte FNS “Alma Mater” și vicepreședinte al Senatului UPB, susține că se poate discuta redeschiderea parcului, dar cu strictețe.

“Înțeleg că poate cetățenii din Militari vor să aibă acces la o zonă verde. Dar trebuie să ne așezăm la masă cu reprezentanții administrației locale și să stabilim condițiile. Se desfășurau tot felul de lucruri rele acolo: grătare etc.. De aceea am fost nevoiți să închidem. Costurile sunt destul de mari”, ne-a precizat Hadăr.

Potrivit hotărârii consiliului local, UPB va permite accesul publicului în incinta parcului, Sectorul 6 va asigura salubrizarea, întreţinerea spaţiilor și paza.

Comentarii