10.1 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialPrimarii "rebeli" strica apele Aliantei "D.A." Mures

Primarii “rebeli” strica apele Aliantei “D.A.” Mures

Tot mai multe nume aflate in conflict deschis cu liberalii mureseni se apropie de organizatia PD din Mures. Acest lucru ar putea duce, potrivit unor lideri liberali din Mures, la racirea relatiilor in sanul Aliantei PNL-PD care oricum nu a functionat bine inca de la constituire.
Liberalii nu pot uita ca PD Mures nu a fost de acord ca Alianta “D.A.” sa aiba la Targu-Mures candidat comun pentru fotoliul de primar al orasului, sustinandu-l pe unul dintre cei mai mari dusmani ai echipei liberale, respectiv pe independentul Dorin Florea. Relatiile liberalilor cu Florea s-au racit si mai tare dupa ce un grup de cinci membri ai acestui partid, in frunte cu Doru Opriscan, au declarat ca nici ei nu vor ca PNL sa aiba candidat propriu la alegerile locale pentru Primaria Targu-Mures. Punctul culminant l-a constituit insa momentul in care Dorin Florea, din postura de primar, dicta sanctionarea cu amenda maxima a candidatului PNL Targu-Mures pentru fotoliul de primar, Teodor Giurgea, dupa ce in curtea societatii patronate de acesta s-au depistat o serie de lucrari fara avize. Acum, Dorin Florea cocheteaza cu PD, afirmand ca este dispus sa intre in acest partid daca isi va mentine linia populara.
Un al doilea dusman declarat al PNL Mures care a intrat deja in PD este fostul primar de la Band, Florian Vaidean. Noul primar de la Band, Mircea Rusu (actual membru al PNL), a lansat si el atacuri la adresa lui Vaidean, dupa ce a depus impotriva acestuia plangeri penale la politie. In ciuda acestui conflict si a faptului ca asupra sa planeaza acuzatii deosebit de grave, Vaidean a fost primit in PD Mures. Un lucru demn de remarcat este acela ca atat fostul primar de la Band, cat si primarul independent de la Targu-Mures lasa impresia ca incearca sa obtina protectie prin apropierea de PD. Aceasta pentru ca ambii se confrunta cu o serie de plangeri penale si acuzatii grave venite chiar din partea colegilor de coalitie ai democratilor.
Presedintele PD Mures, Dinu Socotar, a declarat insa ca PD nu il va sprijini pe Vaidean in afacerile juridice si ca, daca va fi gasit vinovat, va suporta rigorile. In ceea ce il priveste insa pe Florea, sprijinul de care are nevoie acesta trebuie sa vina de sus si ar putea trece chiar prin cabinetul ministrului Justitiei sau al Procurorului General, date fiind dosarele intocmite pe numele lui in urma unor plangeri penale sau a unor constatari ale inspectorilor Curtii de Conturi. O posibila intrare a lui Florea in PD ar insemna intrarea alaturi de el si a celor cinci liberali exclusi anul trecut din organizatie la initiativa deputatului Eugen Nicolaescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă