32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialPrimarii de sector, la raport in fata lui Oprescu (VIDEO)

Primarii de sector, la raport in fata lui Oprescu (VIDEO)

Edilul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a intalnit luni dimineata cu primarii de sector pentru a afla problemele existente in sectoare, urmand ca marti sa aiba loc o intalnire cu premierul Tariceanu. La raport a fost prezent si prefectul Capitalei, Ion Tincu.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a anuntat ca i-a comunicat lui Oprescu necesitatea deschiderii Strandului Tineretului, necesitatea simplificarii procedurilor legate de termoficarea blocurilor.

Consolidarea cladirilor cu risc de prabusire, fluidizarea traficului, lucrarile de la metrou care blocheaza traficul la intersectia Grivitei cu bulevardul Ion Mihalache sunt alte probleme care se vor gasi maine pe biroul lui Tariceanu.

Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a declarat ca a discutat despre fondurile de la Banca Mondiala pe care vrea sa le atraga in sector. O alta problema pe care a discutat-o cu Oprescu a fost infrastructura scolara. Ontanu a mai anuntat ca doreste sa revina la proiectul initial care prevedea un pasaj suprateran la Doamna Ghica pentru ca altfel nu ar fi rezolvat conflictul de trafic existent acolo. Alte proiecte prevazute pentru Sectorul 2 sunt largirea strazii Pipera la 4 benzi si rezolvarea problemei autostrazii Bucuresti – Brasov care va bloca traficul in sectorul 2.

Edilul sectorului 3, democrat-liberalul Liviu Negoita, nu a participat la sedinta cu edilul general al Capitalei, trimitand in locul sau pe viceprimarul Victor Tartacuta.

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, a anuntat ca nu a prezentat inca problemele existente ci l-a informat pe Oprescu ca luni dupa-amiaza va avea loc o sedinta in care se va stabili viceprimarul si comisiile de specialitate. Piedone a mai spus ca primaria Sectorului 4 va veni in maxim doua saptamani cu lista de prioritati.

"In urma discutiilor de azi (luni n.red.) am stabilit ca Primarul general si primarii de sector vor face un front comun pentru cetean, fara coloratura politica", a mai declarat primarul Sectorului 4.

 

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a anuntat, la randul sau, ca va solicita, in cadrul intalnirii de la Palatul Victoria, mai multe locuinte sociale si un buget mai mare pentru administratie.

 

Primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, nu a facut declaratii la iesirea de la intalnirea cu primarul general.

Oprescu a trasat sarcinile viceprimarilor

 

Potrivit lui Oprescu, responsabilitatile celor doi adjuncti ai sai vor fi delegate pe termen limitat, pana la prezentarea noii organigrame a municipalitatii, cel mai probabil, in luna septembrie.

Edilul Capitalei a declarat ca se bazeaza pe ajutorul celor doi viceprimari ca sa construiasca un Bucuresti european.

"Imi doresc cu tarie ca Primaria Capitalei sa fie la dispozitia cetateanului", a mai spus el.

"Le doresc succes si spun asta din tot sufletul", a fost mesajul primarului catre viceprimari.

Intalnirea Primarului General, secondat de primarii de sectoare, cu primul-ministru Tariceanu este programata pentru marti, la ora 11.00, la Palatul Victoria.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă