3.9 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialPrimaria Targu-Mures vrea sa preia Baza Olimpica a Romgaz

Primaria Targu-Mures vrea sa preia Baza Olimpica a Romgaz

» Dorin Florea sustine ca inamicii din UDMR il impiedica sa treaca obiectivul in patrimoniul municipalitatii

Baza olimpica a Romgaz de la Targu-Mures a intrat din nou in atentia administratiei locale. Primarul municipiului Targu-Mures, Dorin Florea, a declarat ieri ca a trimis o noua adresa conducerii Romgaz prin care solicita ca baza de la Targu-Mures, aflata in conservare, sa treaca in patrimoniul orasului. "Suntem gata sa preluam baza olimpica a Romgaz chiar si contra cost. Daca nu o primim cu titlu gratuit, o sa iau un credit, n-am ce face, desi, avand cinci ministri de la Targu-Mures ar trebui sa ni se faca cadou cu atat mai mult ca orasul acesta a facut multe pentru Romgaz", a declarat Florea, care afirma ca la ultima discutie pe care a avut-o cu directorul Romgaz, Alexa Jakab, acesta s-a declarat de acord cu ideea, insa predarea a fost tergiversata.
"Domnul Jakab nu este singur acolo, dar daca acest lucru nu se intampla in doua luni, atunci va arat eu campanie electorala", a spus raspicat Florea, care lasa sa se inteleaga ca demersurile sale de preluare a bazei sunt zadarnicite de adversarii sai din UDMR.
In acest context, Dorin Florea a reluat acuzatiile de spalare de bani, lansate acum mai bine de un an la adresa Romgaz, care a facut unele investitii la baza olimpica.
"Am spus dintotdeauna ca investitiile respective sunt facute pentru spalare de bani. Aici s-au spalat bani", a spus Florea.
Edilul de la Targu-Mures a precizat totodata ca in bugetul din acest an a prevazut suma de trei miliarde de lei vechi pentru realizarea unor studii de prefezabilitate in perspectiva in care baza olimpica a Romgaz dar si alte baze sportive, printre care stadionul municipal, sala polivalenta si patinoarul, ar trece in patrimoniul orasului.
Conservare
Complexul olimpic al Romgaz de la Targu-Mures sta in conservare de mai multi ani. Investitia a fost oprita dupa ce aici s-au pompat, din 1990 pana in anii 2000, circa sase  milioane de euro. Proiectul prevedea constructia unei baze sportive formata din sala de sport, hotel, bazin olimpic si popicarie, iar ansamblul ar fi fost cel mai mare de acest gen din Europa de Est. Pentru preluarea acestei baze, au facut demersuri atat Primaria Targu-Mures cat si Consiliul Judetean Mures, insa pana acum nimeni nu a reusit sa obtina scoaterea acesteia din patrimoniul Romgaz. Acest lucru desi, in 2005, actualul ministru al Dezvoltarii, Laszlo Borbely, spunea ca cei de la Romgaz au fost de acord sa o predea, fara a mai avea vreo pretentie financiara ulterioara.

Cele mai citite

Naționala României, umilită de echipa Danemarcei cu 39-23, e în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Naţionala României a fost umilită de echipa Danemarcei cu scorul de 39-23 (21-10), marţi seara, la Herning (Danemarca), în ultimul său meci din Grupa...

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...
Ultima oră
Pe aceeași temă