28.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialPrimaria Sibiu incearca sa relanseze constructia de locuinte

Primaria Sibiu incearca sa relanseze constructia de locuinte

Primaria Sibiu incearca sa relanseze investitiile municipale in constructia de locuinte atat la categoria celor cu destinatie sociala, cat si a celor ce vor fi vandute „la piata”.
Municipalitatea sibiana va incepe prin intermediul societatii „Urbana” SA, a Consiliului local Sibiu, constructia unui micro-cartier de 8-10 blocuri cu un total de aproximativ 190 de locuinte in zona Turnisor. Terenul pe care „Urbana” va construi 8-10 blocuri are o suprafata de 1,3 hectare, fiind situat in zona strazilor Orzului, Ovazului si Graului.
Primul bloc de locuinte care va fi construit in aceasta zona va avea 10 apartamente. In prezent se lucreaza la planul urbanistic zonal, iar lucrarile propriu-zise de constructie vor incepe in toamna acestui an. Pretul unui astfel de apartament variaza in functie de suprafata, costul unui metru patrat fiind estimat la circa 450-500 euro.
Un alt proiect al municipalitatii sibiene este asteptat sa demareze dupa ce Consiliul local Sibiu si-a dat votul pentru contractarea unui credit BRD in valoare de 10.500.000 RON (circa 3,3 milioane euro), pe o perioada de 15 ani, destinat constructiei de locuinte sociale. Ele vor fi folosite pentru a servi drept locuinte de urgenta pentru rezolvarea unor situatii locative disperate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă