26.5 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomeSpecialPrimaria Oradea poate cumpara tramvaiele berlineze

Primaria Oradea poate cumpara tramvaiele berlineze

Curtea de Apel Oradea a declarat legala hotararea Consiliului Local al municipiului resedinta a judetului Bihor privind achizitionarea unui numar de 23 de tramvaie la pretul de 1,5 milioane de euro de la o regie de transport in comun din Germania. Ieri a avut loc recursul impotriva sentintei date de Tribunal, care a decis ca hotararea ar fi ilegala.
Razboiul pe marginea achizitionarii tramvaielor a inceput in vara anului trecut, cand Prefectura a atacat hotararea privind achizitionarea tramvaielor in instanta de contencios-administrativ, pe motiv ca Primaria Oradea a decis cumpararea mijloacelor de transport la pretul de circa 60.000 de euro bucata.
Dupa procesul din prima instanta, respectiv Tribunalul, care a dat castig de cauza Prefecturii, reprezentantii municipalitatii au cerut stramutarea cauzei, pe motiv ca magistratii ar fi fost supusi unor presiuni din partea presei si a prefectului judetului, Ilie Bolojan.
Aceasta solicitare a fost, insa, respinsa de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Astfel, ieri a avut loc prima infatisare in urma recursului impotriva sentintei data de Tribunal. La proces s-au prezentat, din partea Primariei Oradea, directorul Directiei Patrimoniu, Marcel Bolos, impreuna cu juristii, iar din partea Prefecturii doar juristii. Acestia din urma au parasit sala de judecata fara sa comenteze decizia luata de Curtea de Apel.
De altfel, si conducerea Prefecturii a preferat sa nu faca nici un fel de declaratie. “Intrucat decizia este definitiva si irevocabila, ne abtinem de la a face declaratii”, a precizat directorul Cancelariei Prefectului, Dumitru Tiplea.
Reprezentantii municipalitatii oradene au mentionat ca motivele invocate la inaintarea recursului au fost faptul ca pretul tramvaielor este mai mare intrucat si calitatea aceastora este superioara.

Cele mai citite

Zelenski i-a cerut lui Donald Trump să-și prezinte public „planul de pace” pentru Ucraina

Liderul ucrainean, Volodimir Zelenski, i-a cerut fostului preşedinte american Donald Trump să-și prezinte public "planul de pace" menit să pună capăt războiului din Ucraina,...

Analiză REI – Peste 5 mld. EUR fonduri nerambursabile au la dispoziție autoritățile publice pentru investiții în modernizarea și dezvoltarea orașelor și comunelor din...

Peste 5 miliarde de euro, cuprinse în nu mai puțin de 13 scheme de finanțare, cu alocări între 90 de milioane de euro și Programul Regional, cu peste...

Canada oferă 2,2 miliarde USD pentru construirea reactoarelor 3 și 4 la Cernavodă

Guvernul Canadei e dispus să finanțeze cu 3 miliarde de dolari canadieni (echivalentul a 2,2 miliarde USD) construirea unităților 3 și 4 ale centralei...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies