4.2 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialPrimaria Capitalei incearca sa preia parcarile Dalli cu ajutorul fortelor de ordine

Primaria Capitalei incearca sa preia parcarile Dalli cu ajutorul fortelor de ordine

Politisti comunitari, jandarmi, reprezentanti ai Politiei Capitalei si ai Brigazii Politiei Rutiere ii ajuta, vineri, pe edilii Capitalei in incercarea de prelua cele peste 3.000 de locuri de parcare exploatate de SC Dalli Exim SA, anuntate initial ca vor trece la municipalitate din 13 iulie – relateaza NewsIn.

Intr-un comunicat al Primariei Capitalei, se precizeaza ca “reprezentanti ai Directia Parcari din cadrul Administratiei Strazilor, ai Directiei Inspectie si Control din Primarie, ai Directiei de Infrastructura, precum si juristi ai municipalitatii bucurestene participa la "actiunea de eliberare si preluare in posesie a bunurilor apartinand domeniului public al Municipiului Bucuresti".

Actiunea se desfasoara in 100 de amplasamente din Bucuresti, unde sunt cele peste 3.000 de locuri de parcare exploatate de SC Dalli Exim SA.

Primaria precizeaza ca in 18 dintre amplasamente, unde se afla 366 de locuri, parcarea va fi gratuita timp de o luna. In celelalte parcari, dupa incheierea procesului de predare-primire intre reprezentantii PMB si angajatii Dalli, lucratorii Directiei Parcari vor incepe taxarea locurilor de parcare.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, spune ca parcarile preluate vor fi marcate pe culori si asigurate cu sisteme moderne de monitorizare si control acces. De asemenea, va incepe instalarea de parcometre, pentru eficientizarea serviciului de taxare, mai spune edilul-sef.

"Noi am instiintat societatea Dalli Exim SA ca este necesar sa predea Primariei cele peste 3.000 de locuri de parcare exploatate pana acum deoarece contractul cu nr. 20 din 1995 este nul de drept. Am respectat legea si am trimis notificarile. Incepand de saptamana viitoare, Primaria, prin structura sa nou creata, va prelua  gradual aceste parcari pentru ca dorim sa facem ceea ce am promis: sa recuperam domeniul public, in folosul bucurestenilor", a spus duminica primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Conducerea Dalli Exim SA  a reactionat printr-un comunicat remis in care arata ca orice actiune a Primariei Municipiului Bucuresti de preluare a parcarilor cu plata nu respecta contractul existent intre cele doua institutii si a anuntat ca va da in judecata Primaria.

Cele mai citite

Cătălin Predoiu: mulțumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le-a transmis mulţumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, condamnat...

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind vehiculele electrice

O coaliție formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere președintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze inițiativa considerată agresivă...

Plicurile antișoc sunt soluția perfectă pentru expedieri sigure și protejate

Produsele livrate clienților tăi au nevoie să fie protejate. Să ajungă la destinatar în starea în care pleacă din depozitul tău.  Ești proprietarul unui magazin...
Ultima oră
Pe aceeași temă