30 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialPrimaria Brasov cere Finantelor Publice sa ridice sechestrul de pe Stadionul Municipal

Primaria Brasov cere Finantelor Publice sa ridice sechestrul de pe Stadionul Municipal

Primaria Brasov si Finantele Publice vor sa ajunga la un compromis in ceea ce priveste Stadionul Municipal, reprezentantii Fiscului admitand sa ridice sechestrul de pe baza sportiva in schimbul unor bunuri din cadrul uzinei Roman SA.
Prin urmare, Administratia Finantelor Publice (AFP) Brasov a lansat o noua cerere de oferte pentru desemnarea evaluatorului bunurilor clubului de fotbal FC Brasov aflate sub sechestrul Fiscului. AFP Brasov a initiat aceasta cerere de reevaluare la zi a stadioanelor brasovene dupa ce Primaria Brasov si uzina Roman SA, al carei actionar majoritar, Ioan Neculaie, este presedinte al Consiliului de Administratie al FC Brasov, au cerut ridicarea sechestrului Stadionului Municipal.
Primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, a precizat ca intentioneaza sa refaca in totalitate Stadionul Municipal, aflandu-se deja in discutii cu trei grupuri straine in parteneriat public-privat, suma la care s-ar ridica investitia putand ajunge la 20-30 milioane euro.
Finantele Publice au incercat de trei ori pana acum sa vanda stadioanele Municipal si Tineretului, insa nici un investitor nu s-a aratat interesat. Motivul principal al acestei situatii este ca terenul de sub constructii este proprietatea publica a Municipiului Brasov, doar cladirile si tribunele fiind in proprietatea Directiei Generale a Finantelor Publice Brasov. La ultima „strigare”, stabilita pentru data de 21 martie, pretul stadioanelor a scazut pana la 50%, fara ca cineva sa se arate interesat de ele. Stadionul Tineretului a fost initial evaluat la pretul de 9.120.000 RON, iar Stadionul Municipal la pretul de pornire de 5.670.000 RON.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă