17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimaria Aninoasa executa afacerea liderului PSD Hunedoara

Primaria Aninoasa executa afacerea liderului PSD Hunedoara

» Primaria Aninoasa a decis sa preia imobilul pe care prim- vicepresedintele PSD Hunedoara, Haralambie Vochitoiu, il detine in oras.

» Blocul va fi preluat in contul datoriilor pe care politicianul le inregistreaza la bugetul local.

» Dupa ce a cumparat blocul, in contextul crizei economice, politicianul l-a lasat in paragina.

Situatia este generalizata in Valea Jiului. Edilii din Uricani au privit cu nepasare cum imobilele instrainate de ei la un pret derizoriu se degradeaza pe zi ce trece. A fost nevoie de o tragedie pentru ca reprezentantii administratiei publice sa se trezeasca din reverie si sa ia masuri.
O firma din Cluj-Napoca, SC Tempero Construct SRL, a cumparat pe 23 septembrie 2006 trei blocuri din orasul Uricani, printre care si cel in care si-a gasit sfarsitul sambata dupa-amiaza un baietel de 13 ani peste care a cazut o placa de beton. In total, societatea a achitat mai putin de 150.000 de lei pentru blocul E5, un bloc-turn situat in mijlocul orasului si aflat intr-o stare de degradare accentuata, si pentru un al treilea imobil aflat in apropierea localitatii Campu lui Neag. Societatea se angaja sa construiasca un complex hotelier, insa peste proiecte s-a asternut praful. Toate imobilele au devenit tinta hotilor si a celor fara capatai.

 

Desi blocurile reprezinta clar un pericol public, edilii nu s-au gandit nici macar o secunda sa ii traga la raspundere pe proprietarii acestora. Abia dupa producerea tragediei, alesii locali au decis sa ia atitudine. "O sa-i atragem atentia proprietarului sa-si imprejmuiasca imobilul si sa asigure securizarea perimetrului. Am stabilit si un termen in acest sens, respectiv 30 octombrie 2009", a declarat viceprimarul orasului Uricani, Corneliu Braia. Nu este singurul caz din Valea Jiului in care imobilele cumparate sunt lasate in paragina. La Aninoasa, un bloc este furat bucata cu bucata si se poate oricand prabusi. Imobilul ii apartine chiar prim-vicepresedintelui PSD Hunedoara, Haralambie Vochitoiu, printr-o firma controlata de el. Inainte de 1989, imobilul functiona drept camin de nefamilisti si era in proprietatea Exploatarii Miniere Aninoasa.

 

Dupa 1997 cladirea s-a depopulat, iar EM Aninoasa a fost inchisa. Imobilul a trecut in proprietatea Consiliului Local Aninoasa, care l-a scos la vanzare, dupa ce, initial, ar fi dorit transformarea lui in bloc de locuinte sociale. Anul trecut, cladirea a fost cumparata de SC Art Forest Company SRL Petrila, firma controlata de liderul PSD. Imobilul a fost scos la vanzare cu aproape 600 milioane de lei vechi, dar pentru ca la prima strigare nu s-a prezentat nimeni, pretul a scazut cu 10%. Art Forest a anuntat ca in locul fostului camin de nefamilisti va fi amenajat sediul unei firme, insa reprezentantii proprietarului nu s-au apucat de lucrari si au lasat cladirea sa se degradeze continuu. Haralambie Vochitoiu a fost somat in repetate randuri de catre edili, dar nu a luat nici o masura in ceea ce priveste consolidarea imobilului cumparat la pretul unei rulote. Acum, blocul se va intoarce la administratia publica locala.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă