31.3 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialPrimar din Vâlcea, reținut pentru delapidare și abuz în serviciu

Primar din Vâlcea, reținut pentru delapidare și abuz în serviciu

Primarul comunei vâlcene Măldăreşti, Ionel Dragu, şi un funcţionar din cadrul primăriei au fost reţinuţi, în noaptea de joi spre vineri, pentru delapidare şi abuz în serviciu, potrivit Mediafax. 

Poliţiştii care au instrumentat acest dosar au stabilit un prejudiciu de 90.000 de lei adus bugetului comunei.

Cele două persoane au fost reţinute după ce, miercuri şi joi, poliţiştii au făcut şase percheziţii la sediul instituţiei publice şi la domiciliile a cinci suspecţi.

Surse judiciare au declarat că una dintre persoanele reţinute în acest dosar este primarul comunei Măldăreşti, Ionel Dragu, cealaltă fiind un funcţionar din cadrul primăriei, apropiat al edilului. Cei doi sunt acuzaţi că în cursul anului trecut şi anul acesta şi-au însuşit, în mai multe rânduri, sume de bani din casieria primăriei, pe care le-au folosit în interes personal.

De asemenea, cei doi au folosit în interes personal autovehiculul instituţiei, decontând ulterior carburantul consumat pentru deplasări. Primarul şi funcţionarul mai sunt suspectaţi că au încheiat contracte fictive cu o firmă, ce aveau ca obiect amenajarea unor drumuri comunale, banii aferenţi acestor contracte fiind decontaţi din bugetul localităţii fără ca lucrările să fi fost efectuate în realitate.

În cursul zilei de vineri, primarul şi funcţionarul reţinuţi vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Primarul comunei Măldăreşti, Ionel Dragu, are şi probleme legate de justificarea averii pe care o deţine familia sa. Conform unei informări care a fost făcută publică de Agenţia Naţională de Integritate în vara acestui an, ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 174.814,37 lei (aproximativ 39.196,05 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către primarul Ionel Dragu, împreună cu familia, în perioada 3 iunie 2008 – 31 decembrie 2012.

În acest context, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Pitești, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către edilul din Măldăreşti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă