12 C
București
marți, 4 octombrie 2022
AcasăSpecialPrima strategie privind combaterea antisemitismului adoptată de către CE. Ce a spus...

Prima strategie privind combaterea antisemitismului adoptată de către CE. Ce a spus Iohannis

Klaus Iohannis, preşedintele României, se declară de acord cu adoptarea de către Comisia Europeană a primei Strategii a UE privind combaterea antisemitismului şi promovarea vieţii evreieşti, ale cărei obiective vizează prevenirea şi combaterea tuturor formelor de antisemitism, protejarea şi promovarea istoriei şi a culturii evreieşti în Europa, prezervarea memoriei victimelor Holocaustului şi promovarea educaţiei privind Holocaustul, transmite într-un comunicat Administraţia Prezidenţială.

Totodată, şeful statului consideră că adoptarea strategiei reprezintă un demers important pentru protejarea şi promovarea valorilor europene, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale.

De asemenea, strategia contribuie la întărirea eforturilor internaţionale şi la diversificarea instrumentelor pentru combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei şi a discursului instigator la ură, precizează sursa citată.

Contextul actual, puternic influenţat de pandemia de COVID-19, a favorizat, mai ales în mediul online, o exacerbare a negaţionismului, a extremismului şi a populismului, subliniază Administraţia Prezidenţială.

„Este necesar un efort conjugat din partea comunităţii internaţionale, astfel încât să poată fi implementate instrumentele adecvate de contracarare a acestor curente care pun în pericol societăţile democratice”, arată Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, se arată că România este un model de succes la nivel regional în ceea ce priveşte asumarea trecutului traumatic şi prezervarea memoriei Holocaustului.

„Statul român a făcut progrese semnificative, iar adoptarea, în acest an, a Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021 – 2023, este un pas important în această direcţie. Această strategie îşi propune să asigure instrumentele necesare pentru sancţionarea faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură şi poate fi considerată un document complementar strategiei adoptate astăzi la nivel european”, mai transmite Administraţia Prezidenţială.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:26

VIDEO – Khamenei, lider suprem al Iranului: „Moartea lui Amini este un incident amar”

În primele sale remarci referitoare la moartea femeii de 22 de ani după ce a fost arestată pentru că purta haine considerate nepotrivite religiei...
00:01:01

Lula da Silva spune că este pregătit pentru votul final al Braziliei

Lula da Silva nu a câștigat din primul tur al alegerilor prezidențiale, dar spune că este gata pentru votul final al cetățenilor Braziliei. Candidatul de...

Rusia mută un submarin nuclear cu rachete la bord

Rusia mută un submarin nuclear având la bord rachete de tip Poseidon, avertizează observatori citați de presa occidentală. Este vorba de un submarin cu propulsie...
Ultima oră
Pe aceeași temă