12 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăSpecialPrima strategie privind combaterea antisemitismului adoptată de către CE. Ce a spus...

Prima strategie privind combaterea antisemitismului adoptată de către CE. Ce a spus Iohannis

Klaus Iohannis, preşedintele României, se declară de acord cu adoptarea de către Comisia Europeană a primei Strategii a UE privind combaterea antisemitismului şi promovarea vieţii evreieşti, ale cărei obiective vizează prevenirea şi combaterea tuturor formelor de antisemitism, protejarea şi promovarea istoriei şi a culturii evreieşti în Europa, prezervarea memoriei victimelor Holocaustului şi promovarea educaţiei privind Holocaustul, transmite într-un comunicat Administraţia Prezidenţială.

Totodată, şeful statului consideră că adoptarea strategiei reprezintă un demers important pentru protejarea şi promovarea valorilor europene, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale.

De asemenea, strategia contribuie la întărirea eforturilor internaţionale şi la diversificarea instrumentelor pentru combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei şi a discursului instigator la ură, precizează sursa citată.

Contextul actual, puternic influenţat de pandemia de COVID-19, a favorizat, mai ales în mediul online, o exacerbare a negaţionismului, a extremismului şi a populismului, subliniază Administraţia Prezidenţială.

„Este necesar un efort conjugat din partea comunităţii internaţionale, astfel încât să poată fi implementate instrumentele adecvate de contracarare a acestor curente care pun în pericol societăţile democratice”, arată Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, se arată că România este un model de succes la nivel regional în ceea ce priveşte asumarea trecutului traumatic şi prezervarea memoriei Holocaustului.

„Statul român a făcut progrese semnificative, iar adoptarea, în acest an, a Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021 – 2023, este un pas important în această direcţie. Această strategie îşi propune să asigure instrumentele necesare pentru sancţionarea faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură şi poate fi considerată un document complementar strategiei adoptate astăzi la nivel european”, mai transmite Administraţia Prezidenţială.

Cele mai citite

Dezvoltarea roboților ucigași, se poate avea încredere în ei? Analiză despre noua cursă a înarmărilor

Armele inteligente artificiale transformă armatele din întreaga lume – ar trebui să ne îngrijorăm?  Roboții ucigași și dronele „kamikaze” sunt aici: armamentul inteligent artificial...

Rareș Bogdan va fi ministru

Rareș Bogdan va fi ministru în timpul guvernării PNL - PSD - UDMR. Chiar Rareș Bogdan a anunțat că va primi o asemenea funcție,...

Eroii spionajului românesc. Doi generali SIE au fost avansați

Eroii spionajului românesc sunt de obicei necunoscuți pentru a nu le fi puse în pericol misiunile. Acesta este motivul pentru care militarilor din Serviciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă