1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialPrima reuniune a CSAT pe 2009

Prima reuniune a CSAT pe 2009

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) urmeaza sa se intruneasca in sedinta, marti, in noua formula, cu Mircea Geoana pe post de vicepresedinte. "Marti, 20 ianuarie, incepand cu ora 16:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, condusa de presedintele Romaniei, Traian Basescu", potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale remis, luni, ziare.com.

Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului este inclusa incheierea acordului bilateral intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Irak privind statutul fortelor si mijloacelor Armatei Romaniei in Republica Irak. Tot in sedinta CSAT de marti se va discuta si retragerea Romaniei din Brigada multinationala in asteptare cu capacitate de lupta ridicata pentru operatiuni ONU (SHIRBRIG), potrivit aceluiasi comunicat.

Sedinta de marti a CSAT este prima in noua formula, dupa alegerile din 30 noiembrie si dupa modificarea Legii CSAT, in sensul ca presedintele Senatului devine membru al CSAT, cu functia de vicepresedinte. Celalalt vicepresedinte al CSAT este premierul Emil Boc.

Ordonanta de Urgenta privind modificarea Legii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, prin care presedintele Senatului, Mircea Geoana, devine vicepresedinte al CSAT, a fost publicata in Monitorul Oficial in ultima zi a anului 2008.

In motivarea OUG, Guvernul precizeaza ca masura trebuia luata avand in vedere "necesitatea asigurarii unei conduceri a CSAT care sa reflecte importanta acestui organism in sistemul contitutional roman" si faptul ca "neincluderea in conducerea CSAT a conducerii forului legislativ poate conduce la deficiente in activitatea acestui organism".

Mircea Geoana a declarat, luni ca in contextul coalitiei PSD-PC-PDL, CSAT "va capata un rol foarte important". Intrebat care este obiectivul sau ca vicepresedinte al CSAT, Geoana a spus ca il intereseaza ca "Romania sa functioneze bine".

Cele mai citite

George Simion: Festivismul inutil al lui Marcel Ciolacu și condițiile Austriei pentru a intra în Schengen

Aproape de miezul nopții, Marcel Ciolacu a avut o tresărire: a ținut să ne anunțe că a „înfrânt” și că Austria face un pas...

SUA și UE vor creșterea exporturilor de cereale ale Ucrainei, prin România

O nouă reuniune dedicată facilitării exporturilor de cereale ale Ucrainei s-a desfășurat în România, la Tulcea, cu participarea unor oficiali ai României, Ucrainei, Republicii...
Ultima oră
Pe aceeași temă