13.9 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialPrima ediţie Sibiu Winter Challenge la Păltiniş

Prima ediţie Sibiu Winter Challenge la Păltiniş

Pe pârtia de ski Arena Platoş şi în parcul de aventură Arka Park din Păltiniş are loc sâmbătă prima ediţie a evenimentului „Sibiu Winter Challenge”, care urmăreşte promovarea sporturilor de iarnă.

În cele două locaţii, persoanele pasionate de sporturi de iarnă pot practica ski, ski de tură, snowboard, ski&snowboard freestyle, tubing, sanie, airsoft sau diferite activităţi distractive alături de familie sau prieteni.

Concurs de ski şi snowboard

În cadrul evenimentului „Sibiu Winter Challenge”, la Arena Platoş, va fi organizat primul concurs de ski şi snowboard al sezonului. Competiţia este destinată copiilor şi tinerilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 25 de ani. Întrecerea la ambele categorii va consta într-o probă de slalom care se va desfăşura pe pârtia A de la Arena Platoş, în două manşe, respectând particularităţile de vârsta şi cunoştinţele tehnice ale celor înscrişi în concurs. Timpul celui mai rapid participant este cel care va determina câştigătorii concursului pentru fiecare categorie. Lungimea traseului va fi de aproximativ 600 de m, concurenţii fiind nevoiţi să treacă prin 18 porţi. Cronometrarea participanţilor se va face cu aparatură electronică, de personal calificat.

Distracţie la Arena Platoş

Pe pârtia de la Arena Platoş, maine, în intervalul 10:00 – 17:00, patru monitori de ski si snowboard îi vor initia pe cei interesati sa practice ski sau snowboard, vor fi organizate concursuri de sanii, copiii vor fi implicati in tot felul de jocuri educative propuse de animatori specializati. Cei care iubesc plimbarile in natura, pot pleca intr-o tura cu skiurile organizata de reprezentantii Salvamont Sibiu, cei care in timpul zilei vor oferi oamenilor informatii despre cum sa supravietuiasca in situatii limita iar seara vor pregati un spectacol impresionant, coborand partia cu torte aprinse.

Clubul de tir Overload va face o prezentare a unui sport interesant, airsoftul. Sport al minţii şi al corpului, airsoftul combină adrenalina unui sport extrem cu profunzimea si responsabilitatea unui joc de sah. Se adreseaza atat tinerilor cat si persoanelor de orice varsta, fara deosebire de sex carora le ofera o alternativa sanatoasa de petrecere a timpului liber, intr-un mediu provocator, intens, fie el natural sau urban. In cadrul Sibiu Winter Challenge vor fi prezentate echipamentele si se vor face concursuri de tir.

Aventură la Arka Park

Doritorii au la dispoziţie gratuit acces la patru trasee din cadrul parcului de aventură Arka Park, două trasee cu tiroliane si doua pentru escaladă, echipament pentru tubing si sanii, în intervalul orar 10:00 – 17:00. Pentru a facilita accesul unui numar cât mai mare de persoane, fiecare persoană primeşte echipamentul dorit pentru o oră. Pentru toate activităţile desfăşurate în cadrul parcului, cei interesaţi vor primi şi instructajul necesar.

Concert Subcarpaţi

Ziua se va încheia tot pe pârtie, unde vor fi organizate mai multe activităţi pentru tineri. Cel mai aşteptat moment al serii va fi cu siguranţă concertul trupei Subcarpaţi, trupa care cântă în premieră la Sibiu. Subcarpaţi este un manifest cultural contemporan, concentrat în jurul înfiltrării folclorului local în diverse genuri muzicale din underground. Proiectul a fost lansat în anul 2010 şi mizează pe un amestec de muzică tradiţională românească cu ritmuri de dub, breaks şi hip-hop, turntablism şi proiecţii video. Concertul va incepe la ora 22:00. Warmup-ul va fi asigurat de DJ JLe, începand cu ora 20:30.

Inspirat de conceptul “World Challenge Day”, un concurs internaţional al sportului de masă, organizat la Sibiu în anul 1993, „Sibiu Winter Challenge” oferă participanţilor toate condiţiile pentru practicarea unui sport de iarnă: infrastructură sportivă, echipamente şi îndrumare specializată.

Cele mai citite

Actorul din “Singur acasă” a primit o stea pe celebrul bulevard Walk of Fame

La vârsta de 43 de ani, Macaulay Culkin, celebrul actor care a devenit cunoscut pentru rolul său în "Singur acasă", a primit în cele...
00:00:34

VIDEO. Un grup de extremă dreapta francez protestează față de moartea unui adolescent

Aproximativ 200 de membri și simpatizanți ai grupărilor de extremă dreapta s-au alăturat vineri seara (1 decembrie) unui protest la Paris, în urma uciderii...

Doi minori ar fi vandalizat cel puțin 11 mașini, potrivit polițiștilor

Poliţiştii din Galaţi fac cercetări pentru identificarea a două persoane necunoscute, posibil minori, care au vandalizat cel puţin 11 maşini, în noaptea de vineri...
Ultima oră
Pe aceeași temă