21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialPreţul petrolului a scăzut puternic miercuri, coborând sub 90 dolari pe baril...

Preţul petrolului a scăzut puternic miercuri, coborând sub 90 dolari pe baril pe piaţa SUA

Preţul petrolului a scăzut miercuri cu peste 2 dolari, coborând sub 90 de dolari pe baril pe piaţa SUA, din cauza temerilor privind impactul situaţiei economice dificile asupra cererii, potrivit Bloomberg, potrivit Mediafax.

 

Referinţa de la New York a coborât miercuri cu 2,3 dolari, sau 2,5%, la 89,59 dolari pe baril, deşi un raport al American Petroleum Institute, organizaţie finanţată de companiile petroliere din SUA, a anunţat scăderea stocurilor de petrol şi mărfuri conexe, în timp ce analiştii anticipau o evoluţie pozitivă.

Încrederea din piaţă este influenţată negativ de datele economice din China, a căror deteriorare anunţă o posibilă retragere a cererii pentru ţiţei. China este al doilea mare consumator de petrol din lume după Statele Unite, iar datele prezentate miercuri la Beijing au indicat cea mai slabă creştere a sectorului serviciilor din ultimele opt luni.

Sentimentul negativ privind cererea a fost alimentat şi de datele privind sectorul serviciilor şi industria manufacturieră din zona euro, aflate în scădere pentru cea de-a patra lună consecutiv.

Situaţia din industria serviciilor s-a deteriorat şi în Marea Britanie, unde compania de cercetare de piaţă Markit apreciază că economia se apropie de o stagnare prelungită.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă