2.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSpecialPretul gigacaloriei s-ar putea scumpi retroactiv

Pretul gigacaloriei s-ar putea scumpi retroactiv

Producatorul de electricitate si caldura Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) a cerut Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) sa aprobe majorarea tarifelor energiei termice pe care o livreaza catre RADET, cu circa 15%, din cauza majorarilor preturilor combustibililor. ELCEN solicita majorarea pretului la caldura retroactiv, incepand cu 1 ianuarie 2008.

ANRE nu a transmis inca un raspuns la cererea ELCEN, iar joi a solicitat producatorului de energie copii ale facturilor din aceasta luna pentru combustibili.

Din luna noiembrie a anului trecut, bucurestenii platesc pentru incalzire si apa calda 119 lei pe gigacalorie, cu 10% mai mult fata de nivelul anterior.

Pana la sfarsitul perioadei de iarna, 31 martie, ELCEN dispune de stocuri de 60.000 tone de pacura si are contractate 710 milioane metri cubi de gaze naturale, cantitati suficiente pentru asigurarea productiei de energie electrica si termica.

ELCEN se confrunta cu o lipsa de fonduri pentru plata combustibilului, din cauza incasarilor reduse de la RADET Bucuresti, RADET Constanta si ale firmelor de stat de distributie si furnizare a energiei.

Cele mai citite

Și ce dacă Hunter Biden a cheltuit șpaga românească pe dansatoare exotice?

În timp ce România era ostracizată de lupta anticorupție, iar rețelele Soros scoteau sute de mii de tefeliști în stradă, fiul lui Joe Biden,...

Cele trei condiții puse de Austria pentru a accepta România în Air Schengen

Austria a pus trei condiții pentru ca România să fie primită în Schengen, însă doar pentru transportul pe cale aeriană. Frontierele terestre constituie un...

Andrei Baciu a demisionat din fruntea CNAS, după ce numele lui apare în dosarul vaccinurilor

Medicul Andrei Baciu și-a anunțat demisia, în dimineața de 11 decembrie 2023, din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Demisia...
Ultima oră
Pe aceeași temă