37.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialPresedintele PSD Alba ii recomanda lui Nastase sa se retraga din partid

Presedintele PSD Alba ii recomanda lui Nastase sa se retraga din partid

Presedintele PSD Alba, Ioan Rus, considera ca mosternirea matusii presedintelui executiv al partidului, Adrian Nastase, in valoare de un milion de euro, reprezinta o problema de imagine pentru social-democrati. Rus, care este membru in Biroul Permanent National al partidului, a declarat ca scandalul generat de noua declaratie de avere a lui Nastase este contraproductiv pentru activitatea principalei forte a Opozitiei.
„Este clar ca mostenirea matusii sotiei lui Adrian Nastase aduce un prejudiciu de imagine PSD. Nu putem sa contestam acest lucru, iar po-zitia presedintelui Mircea Geoana mi se pare a fi corecta”, a declarat Ioan Rus. Liderul filialei a adaugat ca Nastase trebuie sa clarifice de urgenta aceasta problema, chiar daca mostenirea ar fi perfect legala.
„Faptul ca matusile au avut asemenea bunuri si asemenea sume creeaza semne de intrebare pe care domnul Nastase va trebui sa le clarifice, pentru ca este firesc ca lumea sa se intrebe cum sa fi avut matusa respectiva atatia bani. Acest caz afecteaza imaginea PSD, este un scandal national. Adrian Nastase va trebui sa faca dovada bunurilor primite, sa convinga populatia ca matusa a avut asemenea bunuri. Ar fi mult mai corect ca liderii care au acumulat asemenea averi foarte mari sa se dea la o parte”, a completat Rus.
Liderul pesedistilor din Alba s-a referit in aceasta declaratie, indirect, si la Adrian Nastase. De altfel, intre cei doi politicieni exista o situatie conflictuala mai veche. In august 2003, Nastase a fost de acord cu suspendarea lui Rus de la conducerea filialei PSD Alba in urma unor scan-daluri de presa in care a fost vehiculat numele lui Rus.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă