10.1 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialPresedintele promite sprijin pentru modernizarea aeroportului din Iasi

Presedintele promite sprijin pentru modernizarea aeroportului din Iasi

» Presedintele Traian Basescu a afirmat, sambata, la Iasi, ca va sprijini din punct de vedere politic Consiliul Judetean pentru a moderniza aeroportul din localitate.

Seful statului a precizat ca fostul ambasador al Romaniei in Cuba Constantin Simirad, actualmente presedinte al Consiliului Judetean Iasi, i-a solicitat, in mod simbolic, sa i se intinda o "mana" de la Bucuresti pentru modernizarea Aeroportului International Iasi.

"Iar eu am intins-o si o sa-l sprijin atat cat pot, in limitele legii, dar rugand Executivul sa aiba in vedere prioritatile pe care le are Iasiul. (…) Nu stiu ce face in judetul Iasi, dar sprijinul politic il voi da domnului Simirad", a spus Traian Basescu. In timpul ceremoniilor desfasurate la Iasi cu prilejul sarbatoririi a 150 de ani de la Unirea Principatelor Romane, Constantin Simirad a solicitat sprijin autoritatilor centrale pentru modernizarea pistei si a Aeroportului International Iasi, mai ales ca acesta nu este doar unul dintre cele mai mari orase ale tarii sau capitala culturala a Moldovei, ci se situeaza si la granita de est a Uniunii Europene. Tot in cursul zilei de sambata presedintele Traian Basescu a anuntat ca, in curand, va reveni la Iasi pentru a discuta problemele cu care se confrunta fostul combinat de utilaj greu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă