3.6 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialPreședintele Georgiei: Rusia reprezintă o ameninţare

Președintele Georgiei: Rusia reprezintă o ameninţare

Președintele Georgiei Gheorghi Margvelaşvili a declarat că Rusia reprezintă o ameninţare la adresa securităţii regionale, informează Mediafax.

“Ocuparea şi militarizarea teritoriilor georgiene sporeşte riscul fragmentării Caucazului de Sud şi a regiunilor riverane Mării Negre, astfel că Rusia reprezintă o problemă gravă la adresa securităţii noastre”, a declarat Margvelaşvili în Parlamentul de la Tbilisi, potrivit Reuters.

Președintele georgian a ținut să sublinieze că ocuparea teritoriilor georgiene în anul 2008, conflictul din Ucraina din 2014 şi susţinerea oferită separatiştilor din Transnistria constituie modalităţi de sancţionare a Georgiei, Ucrainei şi Republicii Moldova de către Moscova.

“Securitatea şi bunăstarea Georgiei sunt legate de integrarea europeană şi euroatlantică… Este foarte important să fie amplificate rolurile Uniunii Europene şi Statelor Unite în soluţionarea conflictului dintre Georgia şi Rusia”, a precizat Margvelaşvili.

În anul 2008, Georgia, care speră să adere la NATO, a fost implicată într-un conflict cu Rusia privind suveranitatea asupra regiunilor separatiste Osetia de Sud şi Abhazia. La finalul confruntărilor, Moscova a recunoscut independenţa celor două teritorii georgiene.

Cele mai citite

Recomandări ANPC de Moş Nicolae, legate de jucării și dulciuri

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, recomandă părinţilor, în contextul sărbătorii de Moş Nicolae, să achiziţioneze dulciuri numai din...

Avocatul lui Cherecheș a susținut că fostul primar a refuzat extrădarea

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, reţinut în Germania după ce a părăsit ţara ilegal, refuză să-şi dea acordul pentru extrădare simplificată,...

Întâlnire Burduja-Macron la COP-28. ,,Avem multe subiecte în comun”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a publicat o fotografie de la o „întâlnire spontană” cu Emmanuel Macron, președintele Franței, de la COP-28.  „Franța și România deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă