29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Președintele Franței, Emmanuel Macron: Russia Today și Sputnik sunt responsabile de...

VIDEO. Președintele Franței, Emmanuel Macron: Russia Today și Sputnik sunt responsabile de propagandă în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Reacția lui Putin

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat, în contextul vizitei omologului său rus, Vladimir Putin, la Versailles că publicațiile Russia Today și Sputnik, finanțate de Kremlin, „au fost organe de influență și propagandă'' în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din Hexagon.

„În timpul campaniei electorale, Rusia Today și Sputnik au fost agenți de influență care, în mai multe rânduri, au răspândit știri false despre mine și despre campania mea. S-au comportat ca niște organe de influență, de propagandă și de propagandă mincinoasă", a declarat Macron în cadrul conferinței de presă cu Putin, răspunzând la întrebarea unui jurnalist.

Președintele Vladimir Putin nu a reacționat la comentariile despre mass-media ruse, deși a părut deranjat când un jurnalist a sugerat că Moscova s-ar fi aflat în spatele atacurilor cibernetice împotriva campaniei lui Macron. Aceste acuzații nu s-au bazat pe fapte, a spus el.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă