22.3 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Preşedintele care a furat Crăciunul. Kim Jong Un le-a interzis nord coreenilor să sărbătorească Naşterea Domnului, obligându-i să o celebreze pe bunica lui

Liderul nord coreean, Kim Jong Un, a interzis creştinilor din statul asiatic să mai celebreze naşterea Crăciunul, impunându-le acestora să sărbătorească naşterea bunicii sale, Kim Jong Suk, care a venit pe lume in Ajunul Craciunului din 1919, transmite New York Post.

Kim Jong Suk a fost soţia primului dictator din Coreea de Nord, Kim Ir Sen. Printre nord coreeni, bunica actualului lider de la Phenian este cunoscută drept “Mama Revoluţiei”, aceştia aducându-i, în fiecare an, un omagiu la mormânt.

Până în 1950, în capitala Coreei de Nord locuiau cei mai mulţi creştini, aceştia având chiar şi un episcop, însă situaţia s-a schimbat când autorităţile au îneput să interzică activităţile specifice acestei confesiuni. 

Asociaţiile care apără drepturile omului estimează că în Coreea de Nord sunt închişi între 50.000 şi 70.000 de mii de cetăţeni pentru “crima” de a fi creştini.

 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă