-0.9 C
Bucharest
Monday, 27 November 2023
HomeSpecialPresedintele Bursei: BVB va fi unul dintre cele mai active instrumente de...

Presedintele Bursei: BVB va fi unul dintre cele mai active instrumente de finanţare a economiei şi lider în regiune

Bursa de Valori Bucureşti va fi unul dintre cele mai active instrumente de finanţare a economiei şi va fi lider pentru Europa de Sud-Est până în anul 2015, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, noul preşedinte al Bursei, Lucian Anghel, care a prezentat priorităţile strategice pe termen lung, potrivit Agerpres.

 

‘Bursa are nevoie de companii care au nevoie de Bursă. Funcţia BVB este să ofere finanţare’, a afirmat Anghel.

Vicepreşedintele BVB, Pompei Lupşan, a apreciat că BVB are un potenţial foarte ridicat, iar capitalizarea sa, situată în prezent la 10-15% din PIB, poate ajunge în următorii ani la 50% din PIB.

Anghel a menţionat opt priorităţi strategice ale bursei – suportul pentru încheierea cu succes a ofertelor publice pentru companiile de stat, listarea de companii noi şi creşterea numărului de investitori activi, dezvoltarea produselor şi serviciilor oferite, îmbunătăţirea guvernanţei corporative, simplificarea şi îmbunătăţirea reglementărilor, creşterea vizibilităţii BVB şi a gradului de conştientizare a rolului important pe care îl joacă piaţa de capital, dezvoltarea dialogului cu instituţiile/autorităţile relevante pentru piaţa de capital, creşterea rolului educaţional.

Potrivit vicepreşedintelui Pompei Lupşan, BVB va crea o listă de 52 de companii eligibile şi va organiza vizite în următoarele 52 de săptămâni pentru emitenţii potenţiali. Acţiunea vizează selectarea emitenţilor potenţiali, vizitarea unui emitent în fiecare săptămână, dezvoltarea unui plan de implementare.

Cele mai citite

Suveraniștii vor să lanseze lebăda albă în viitoarea baltă electorală

Blocul Suveranist Român a primit botezul în weekend. Șapte partide și-au unit destinul. Prin anunțul făcut de Eugen Orlando Teodorovici, la conferința de lansare...
Ultima oră
Pe aceeași temă