31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialPresa internaţională despre inundaţiile din România

Presa internaţională despre inundaţiile din România

România se va confrunta cu o situaţie extrem de dificilă dacă Dunărea va ieşi din matcă, relatează ziarele şi agenţiile de ştiri internaţionale, potrivit Realitatea.net.

Inundaţiile din România se află şi azi în atenţia presei internaţionale. Autorităţile au ridicat un dig de 4,5 kilometri pentru a împiedica Dunărea să iasă din matcă şi să inunde oraşul Galaţi, scrie Le Nouvel Obsevateur.

Ziarul îl citează pe viceprimarul oraşului, Mircea Cristea, care a declarat că mai multe cartiere gălăţene s-ar putea afla la 3 metri sub ape dacă dacă fluviul ar depăşi digul.

Autorităţile române au realizat planuri prin care vor putea fi evacuate 8.500 de persoane, în caz de nevoie, notează Associated Press.

Despre digul de la Galaţi, dar şi despre riscul pe care îl prezintă creşterea nivelului Dunării scrie şi agenţia bulgară Novinite, care precizează că acesta a depăşit deja un prag istoric. Asta pune în pericol şi alte oraşe ca Feteşti şi Brăila.

Cotidianul La Croix subliniază că pagubele produse de ploile torenţiale din ultimele zile se ridică deja la 0,6 din produsul intern brut al ţării. O lovitură grea pentru autorităţile de la Bucureşti care se luptă să evite falimentul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă