1.9 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialPresa britanica: Elena Gheorghe a mimat pe scena Eurovision

Presa britanica: Elena Gheorghe a mimat pe scena Eurovision

Presa britanica o acuza pe reprezentanta Romaniei la Eurovision, Elena Gheorghe, ca a mimat melodia cu care s-a prezentat la concurs.

Jurnalistii britanici afirma ca pe scena Elena Gheorghe ar fi miscat buzele fara sa interpreteze melodia, asa cum ar fi fost normal, arata Daily Mail.

In locul Elenei ar fi cantat o necunoscuta, surprinsa pe una dintre fotografii in fundalul scenei, fotografie publicata in Daily Mail (n.r. – imaginea ar fi putut fi trucata, insa lipseste mobilul).

Speculatia a fost alimentata de Graham Norton, inlocuitorul legendarului Sir Terry Wogan la sefia concursului de selectie pentru Eurovision din Marea Britanie, care a comentat la televiziune show-ul de la Moscova. In opinia lui Norton, citat de Daily Mail, regulamentul prevede ca toti cei care evolueaza in concurs sa fie prezenti pe scena, dar nu specifica nimic referitor la mimarea cantecului.

Zvonurile ar putea fi amplificate si de faptul ca melodia prezentata la Bucuresti este diferita de cea prezentata la Moscova, mai ales in partea a doua.

La Eurovision 2009, reprezentanta Romaniei la aceasta editie, Elena Gheorghe, s-a clasat doar pe locul 19, cu 40 de puncte. Cantareata nascuta la Clinceni, "fata popii" (n.r. – tatal solistei este preot) a intrat a 22-a in concurs si a interpretat piesa "The Balkan Girls", compusa de Laurentiu Duta, Ovidiu Bistriceanu si Daris Mangal.

Publicatia lauda prestatia reprezentantei Marii Britanii, Jade Ewen (foto 2), clasata pe locul cinci, si critica noul sistem de votare, care "a creat prea multe sperante".

Ultima oara cand Marea Britanie s-a bucurat de o victorie la Eurovision a fost in 1997, cand "Katrina And The Waves" a castigat la Dublin cu melodia "Love Shine A Light".

Nu mai putin de 43 de televiziuni europene, printre care si TVR 1, au transmis in direct concursul. Conform primelor estimari, show-ul de la Moscova a fost urmarit de aproximativ 100 de milioane de telespectatori.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții românilor din SUA. Ar urma o întâlnire cu secretarul de stat Blinken

Premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiesc în SUA. Din imaginile...

Imprimantele – la ce trebuie să fim atenți în activitatea noastră

Imprimantele au devenit un pilon central în mediul de lucru contemporan, fiind unelte esențiale în procesele de birou, în special într-o lume în care...

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții românilor din SUA. Ar urma o întâlnire cu secretarul de stat Blinken

Premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiesc în SUA. Din imaginile...
Ultima oră
Pe aceeași temă