23.8 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialPrepelita si Tanasa, achizitiile verii in Banie

Prepelita si Tanasa, achizitiile verii in Banie

Pentru a sustine pretentiile europene ale clubului in noul sezon, Adrian Mititelu s-a folosit de prietenia sa cu patronul Argesului, Cornel Penescu, si i-a adus in Banie pe mijlocasul Adrian Prepelita (21 de ani) si pe atacantul Ciprian Tanasa (26 de ani), doi dintre cei mai ravniti jucatori pitesteni de catre marile cluburi din Capitala.

"Pe Ciprian Tanasa il cunosc de foarte mult timp si l-am placut de prima data de cand l-am vazut la Pitesti. Prepelita e oltean, trebuia repatriat, e nascut in Slatina, are sange de oltean mai mult de 80 la suta si era pacat sa nu joace pentru Universitatea Craiova", afirma Mititelu despre cele doua achizitii care i-au scos din buzunar un milion si jumatate de euro.
Pe filiera australiana a sosit in Banie si Spase Dilevski, un international australian cu origini aromane care a mai fost in loturile echipelor PSV Eindhoven si Tottenham Hotspur si pentru care Universitatea va plati 500.000 de dolari. Selectionat la echipele de tineret ale Australiei, dar si la prima reprezentativa, mijlocasul de 22 de ani ridica la patru numarul jucatorilor din Tara Cangurilor prezenti in lotul oltean, unde se mai regasesc Josh Mitchell, Joshua Rose si Michael Baird.
Tot in aceasta vara, au avut loc doua repatrieri ale unor jucatori olteni. Mijlocasul Ionut Lutu a primit la aproape 32 de ani o noua sansa de a arata ca nu a incheiat definitiv conturile cu fotbalul, antrenorul Florin Cioroianu urmand a decide cooptarea lui Lutu in lot in urma stagiilor de pregatire de dinaintea campionatului. "Lutu a avut talent cu carul, dar nu a stiut sa si-l puna in valoare si a pierdut multi ani in care putea sa-si construiasca o cariera frumoasa. Acum totul depinde numai de el, daca va sti sa nu piarda si acest ultim tren", spune antrenorul juvetilor. La gruparea alb-albastra a revenit si Ovidiu Stoianof, jucator ce a fost imprumutat sezonul trecut la U Cluj, formatie cu care a promovat in prima divizie. "Stoianof este sub contract cu noi. Este un atacant care a crescut si ne asteptam sa aiba evolutii bune, chiar daca el ar fi preferat un transfer la U Cluj", declara patronul Universitatii, Adrian Mititelu.

Cele mai citite

Netanyahu, despre când s-ar putea încheia luptele din Rafah

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat seara trecută că luptele "intense" împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata...
Ultima oră
Pe aceeași temă