5.6 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăSpecialPreotul Sorin Grecu, funeralii cu onoruri joi și omagiere miercuri la Monumentul...

Preotul Sorin Grecu, funeralii cu onoruri joi și omagiere miercuri la Monumentul ARIPI din Piața Presei Libere

Preotul Sorin Grecu va fi repatriat din Anglia miercuri și va avea parte de funeralii cu onoruri militare, dar și de o omagiere la Monumentul Aripi din Piața Presei Libere, din București.

Preotul Sorin Grecu, parohul bisericii ortodoxe Sfântul Apostol Pavel şi a Tuturor Sfinţilor Români din East Ham, care a făcut greva foamei pentru demolarea statuii lui Lenin din Piaţa Presei Libere, a încetat din viaţă în data de 8 ianuarie 2022, anunţul fiind făcut de Ambasada României la Londra.

„Părintele Sorin Paul Grecu, parohul bisericii ortodoxe Sfântul Apostol Pavel şi a Tuturor Sfinţilor Români din East Ham, a plecat în Veşnicie. Ultima amintire care ne leagă este participarea sa, în toamna anului trecut, la ceremonia de dezvelire a bustului Regelui Mihai la Londra, când a oficiat, împreuna cu Părintele Constantin Popescu, o slujbă de pomenire”, se arată pe pagina de Facebook a ambasadei.

Părintele Sorin Grecu va fi înmormântat joi, în Romania, în curtea Bisericii din Peretu, județul Teleorman, cu onoruri militare.

În semn de recunoștință, Parintele Sorin Paul Grecu a fost decorat post-mortem de Președintele României cu Ordinul Pentru Merit in grad de Cavaler.

Preotul Sorin Grecu va avea parte de o omagiere a activității civice la Monumentul ARIPI din București

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, de la ora 16:30 când trupul va fi adus de la Londra in țară, va avea loc la Bucuresti în Piața Presei Libere, la Monumentul ARIPI al victimelor represiunii comuniste, o evocare a acțiunii civice a Părintelui Sorin Grecu de îndepărtare a simbolurilor comuniste din locurile publice, începute acum 32 de ani, și continuate apoi și în celelalte țări din Estul Europei; se va depune și coroana de flori din partea Familiei în memoria acestor eroi și în amintirea Părintelui. Cei care doresc să-și ia la revedere de la Părintele pot veni si aici.

Tot miercuri, de la ora 19 va avea loc o slujba de pomenire ținută de foștii colegi de Facultate si Seminar ai Părintelui, la Biserica Sf Ilie – Rahova (in zona Piața Unirii).

Biserica Sfântul Ilie Rahova se află pe strada Constantin Silvestru nr. 79 și strada Sfântul Ilie, pe unde trecea cândva Calea Rahovei. În perioada demolărilor din anii comunismului a fost translatată 51 m, pe pod rulant pentru a face loc Bulevardului Unirii.

În drum spre biserică va fi o scurtă oprire în Piața Universității, la Troița Eroilor din Decembrie si la Crucea Basarabiei.

Joi, la înmormântare vor fi prezenți pe lângă Preoții din Peretu și numeroși alți preoți, fiind slujba Arhierească cu participarea IPS IOSIF, Mitropolitul Europei Centrale și Meridionale și PS GALACTION, Episcopul Alexandriei si Teleormanului, cărora le mulțumim că sunt alături de noi la plecarea Părintelui la Cer.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Xi Jinping merge într-o vizită oficială în Arabia Saudită

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va efectua, joi, o vizită oficială în Arabia Saudită, pe fondul tensiunilor pe care ambele ţări le au cu Statele...

Leonardo Badea (BNR): Inversarea regimului banilor ieftini implică ajustări ale tendințelor piețelor financiare internaționale

Pentru o foarte lungă perioadă de timp activitatea pe piețele financiare internaționale a fost dominată de așteptările privind menținerea de către principalele bănci centrale...

Două becuri, la Guvern; unul, la primărie…

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se fălește că a iluminat Bucureștiul de Crăciun, fără cheltuieli, folosind doar instalațiile din anii anteriori. Într-adevăr, cu ceva...
Ultima oră
Pe aceeași temă