21.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialPreotii si maicutele au fost alaturi de oameni

Preotii si maicutele au fost alaturi de oameni

In momentele in care furia apelor le-a daramat casele si avutul strans din munca de o viata si le era amenintata chiar viata, satenii din localitatile din Lunca Siretului i-au avut aproape cu sprijin moral si material pe preotii satelor, maicutele de la Manastirea Tudor Vladimirescu si pe episcopul Dunarii de Jos, PS dr. Casian Craciun.
Episcopul Dunarii de Jos, PS dr. Casian Craciun, ne-a relatat ca la Cosmesti Vale si Torcesti, doua dintre satele galatene cele mai crunt lovite de furia apelor, preotii au fost alaturi de oameni in clipele de nenorocire, desi si in acele momente chiar si casele lor erau lovite de furia apelor. In semn de pretuire a modului in care au stiut sa fie aproape de oameni in momentele grele, duminica trecuta preotul Nicolae Sachir din Cosmesti si preotul Petru Ojog de la Torcesti au fost facuti iconomi stavrofori, crucea fiindu-le oferita la slujba in fata dreptcredinciosilor de episcopul Dunarii de Jos. Chiar imediat dupa revarsarea apelor, PS dr. Casian Craciun a vizitat toate zonele sinistrate, oferindu-le oamenilor cuvinte de imbarbatare si iconite iar un microbuz trimis de episcopie a impartit alimente si apa minerala in toate satele lovite de nenorocire.
La Manastirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Tudor Vladimirescu maicutele inca mai gazduiesc cateva sute de sinistrati din comuna. Intr-o chilie au fost amenajate sapte paturi in asa fel incat nici unul dintre cei care au nevoie de adapost sa nu ramana fara ajutor. Maicutele prepara hrana si pentru cei retrasi la manastire, dar si alte 1.000 de portii pentru satenii din satul Prival, carora gospodariile le-au fost distruse de ape. Maicutele au mai luat si decizia de a-si dona pensiile celor care au nevoie de bani pentru a-si reconstrui casele.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă