10.4 C
București
miercuri, 22 martie 2023
AcasăSpecialPremierul Tsipras în Parlamentul European: “Banii împrumutaţi nu au ajuns NICIODATĂ la...

Premierul Tsipras în Parlamentul European: “Banii împrumutaţi nu au ajuns NICIODATĂ la poporul elen!”

UPDATE. “Povara a căzut numai pe umerii celor mai vulnerabili”, a subliniat Tsipras. “Primul nostru obiectiv trebuie să fie combaterea şomajului şi întărirea companiilor. Acest lucru l-am propus Eurogrupului. Vom căuta o soluţie în beneficiul Greciei, dar şi în beneficiul zonei Euro”, promite premierul Greciei.

Tsipras a explicat la Bruxelles că "Banii împrumutaţi nu au ajuns NICIODATĂ la poporul elen!”, iar precizarea lui a fost salutată cu aplauze de europarlamentari.

“Nu suntem în conflict cu Uniunea Europeană. Criza greacă este un semn al neputinţei colective din Europa. Nu e doar o problemă a Greciei. Trebuie să găsim o soluţie la nivel European”, consideră Alexis Tsipras. El a încercat să-i sensibilizeze pe europarlamentari, avertizând că “nu trebuie ca Europa unită să devină o Europă dezbinată”.

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, aflat în vizită la Bruxelles, ţine un discurs în Parlamentul European, în cursul zilei de miercuri.

Grecia solicită statelor din zona euro o soluție provizorie pentru nevoile sale de finanțare care să acopere restul lunii iulie. În paralel, este discutat un acord pe termen lung, informează Reuters.

Pe de altă parte, Grecia are termen până "joi cel mai târziu" să prezinte creditorilor reformele necesare pentru a permite reluarea negocierilor asupra unui plan de ajutor financiar, a declarat marți președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia și China sunt îngrijorate de prezența în creștere a NATO în Asia

Rusia şi China sunt preocupate de prezența în creştere a NATO în Asia, afirmă preşedinţii Vladimir Putin şi Xi Jinping într-o declaraţie comună semnată...

Kelemen Hunor afirmă că rotația guvernamentală se poate face în patru – cinci zile

Vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR afirmă că, dacă se respectă Protocolul PSD-PNL, rotația guvernamentală se poate face în patru cinci zile, iar documentul...
00:00:42

VIDEO: Momentul în care rachetele lovesc apartamentele din Ucraina

Rachete rusești au lovit miercuri (22 martie) clădiri rezidențiale din orașul ucrainean Zaporizhzhia, a declarat președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy. Imaginile filmate cu telefonul mobil...
Ultima oră
Pe aceeași temă