21.7 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Prim-ministrul României a protestat împotriva Justiţiei pentru susținerea unui infractor. Sorin...

FOTO. Prim-ministrul României a protestat împotriva Justiţiei pentru susținerea unui infractor. Sorin Grindeanu a participat la manifestaţiile PSD de solidarizare cu Constantin Nicolescu, condamnat la 7 ani pentru fraudă din fonduri europene

Contul personal de Facebook al social-democratului Sorin Grindeanu rezervă numeroase surprize vizitatorilor. În albumele premierului apar mai multe fotografii publicate pe 31 decembrie 2011 de la un protest la care participase la Timişoara, manifestaţie al cărei rol era să-l susţină pe baronul PSD Constantin Nicolescu, despre care se susţinea că ar fi fost “supus abuzurilor justiţiei” pentru faptele de corupţie comise.


FOTO. Prim-ministru României a protestat împotriva Justiţiei pentru susținerea unui infractor. Sorin Grindeanu a participat la manifestaţiile PSD de solidarizare cu Constantin Nicolescu, condamnat la 7 ani pentru fraudă din fonduri europene



Protestul PSD din 2011 a constat în pichetarea mai multor sedii locale ale PDL din toata ţara în sprijinul baronului de Argeş şi scandarea de lozinci împotriva guvernului Boc şi a preşedintelui Traian Băsescu, informează Revista 22.

Constantin Nicolescu a fost preşedintele Consiliului Judeţean Argeş Constantin,fiind condamnat în februarie 2015 la şapte ani şi opt luni de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat că a luat ilegal fonduri PHARE. Baronul PSD este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde încă îşi ispăşeşte pedeapsa. 


DEZVĂLUIRI. Marioneta lui Dragnea de la Justiție apare în interceptările din dosarul lui Mihail Vlasov . Florin Iordache este un adevărat ”geniu din Carpați”: Cinci școli școli și-un doctorat, într-un mandat de deputat



În mod surprinzător, în discursul de învestitură, premierul Sorin Grindeanu a susţinut că, în România, justiţia trebuie să fie independentă, iar lupta anticorupţie trebuie să continue.

“România normală înseamnă o justiţie dreapta şi independenţa. O Românie normală înseamnă un stat de drept echilibrat şi funcţional. Într-o ţară normală, balanţă dreptăţii trebuie să fie mereu în echilibru. Într-o ţară normală domneşte legea, iar justiţia este cu adevărat independenţa”, a spus Grindeanu.

În plenul Parlamentului, şeful Executivului a pledat pentru o “independenţă totală” a judecătorilor, care să împartă dreptatea “fără nicio presiune din partea nimănui”.

“Într-o ţară normală, cei vinovaţi sunt pedepsiţi, iar cei oneşti sunt apăraţi. Lupta împotriva corupţiei şi a celor care fură trebuie să fie foarte fermă, dar la fel de fermi trebuie să fim în protejarea drepturilor fundamentale ale omului, astfel încât orice cetăţean corect să se simtă protejat de lege în faţă oricărui posibil abuz”, a mai spus Grindeanu.

Seria protestelor pentru susţinerea corupţilor a fost inaugurată de fostul premier Adrian Năstase, care, alături de Dan Ioan Popescu şi Miron Mitrea, se deplasează, în 1997, la Parchet, pentru a-l susţine pe Gabriel Bivolaru. Era un miting la care participau peste 40 de lideri PDSR (PSD) pentru a pune presiuni pe procurori, scopul fiind închiderea dosarului penal.


Citeşte şi: Reţeaua lui Bivolaru de furturi de combustibil

Fostul deputat Gabriel Bivolaru, care între 2004 şi 2007 a fost închis pentru devalizarea BRD, a fost reţinut luni pentru furt de produse petroliere, evaziune fiscală şi spălare de bani. Reţeaua lui Bivolaru era filată de pro-curorii con-stănţeni încă de acum doi ani.


 

În 2004, fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru păgubirea BRD cu circa 2.200 miliarde de lei vechi. În acel dosar, Bivolaru a fost judecat pentru fals, uz de fals, înşelăciune şi evaziune fiscală în dauna BRD. Bivolaru a fost eliberat CONDIŢIONAT în februarie 2007. 



OPINIILE editorialiștilor România liberă

Sabina Fati: Ce spune lumii despre România Guvernul Dragnea?
Cine îl va putea lua în serios pe prim-ministrul României, dacă omul, înainte de a răspunde la orice întrebare, se uită să vadă dacă șeful e de acord? Care dintre omologii lui își va pierde timpul să negocieze ceva de-adevăratelea cu el? Câtă bază vor putea pune pe ceea ce spune el partenerii României din Uniunea Europeană, de vreme ce știu că nu el este solistul? … continuarea aici!


Mircea Marian: Cel mai penibil guvern. Deocamdată!
În mai 2012, înainte de a fi validat premier, Victor Ponta a declarat că va conduce „cel mai cinstit guvern“. Mințea, bineînțeles, însă, cu toate păcatele sale, a arătat că îi pasă, că vrea să pară cinstit. În mai 2012, Ponta a renunțat la vreo trei miniștri: unul avea o decizie de incompatibilitate și interdicția de a ocupa funcții publice, doi erau suspecți de plagiat… continuarea aici!


Cătălin Prisacariu: De ce Dragnea are nevoie să demoleze Justiția
O Justiție independentă l-ar scoate din joc pe Dragnea până la finele anului care tocmai a început. Dar Dragnea nu vrea pe tușă, ci vrea să fie mai mult decât jucător, vrea să arbitreze jocul. De pe scaunul de la Cotroceni. Așa că, în acest moment, inamicul numărul unu al șefului PSD îl reprezintă procurorii și judecătorii... continuarea aici!


Mălin Bot: ”Mandatul negru” al Guvernului Dragnea vizează un singur scop, Grindeanu e doar un om de paie cu un program perdea de fum
Ministrul marionetă desemnat la Justiție, Florin Iordache, autorul episodului ”Marțea neagră” ne-a spus la audierile din Parlament ce plan are prim-ministrul de facto, infractorul Dragnea, cu Justiția. Întâmplarea a făcut ca în dreapta lui Iordache, la audieri, să fie exact Șerban Nicolae, șoferul altui infractor celebru: Cătălin Voicu… continuarea aici!

 

 

 

 

Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă