9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPremierul maghiar, audiat intr-un dosar de deturnare de fonduri

Premierul maghiar, audiat intr-un dosar de deturnare de fonduri

Premierul maghiar Ferenc Gyurcsany a fost audiat marti noapte la biroul procurorului din departamentul Bács-Kiskun, intr-un dosar de deturnare de fonduri, a anuntat, miercuri, biroul premierului, relateaza AFP.

"Ferenc Gyurcsany a fost audiat in dosarul Janos Zuschlag si al complicilor acestuia marti noapte", a anuntat purtatorul de cuvant David Daroczi.

Janos Zuschlag, membru al partidului socialist al premierului, este suspectat ca a infiintat fundatii fictive pentru a obtine subventii de la stat, suma fiind de circa 200.000 de euro. Unele dintre subventii au fost acordate de Ministerul Sportului in 2004, cand actualul premier il conducea.

Gyurcsany si partidul sau nu neaga atribuirea subventiilor, ci acuzatia de folosire frauduloasa a fondurilor.

"Premierul a declarat ca, in calitate de ministru, a respectat mereu normele in vigoare si ca nu avea informatii privitoare la nereguli in folosirea fondurilor", potrivit purtatorului de cuvant.

Premierul a precizat, miercuri dimineata, ca audierea sa a avut loc in conditii "foarte corecte" si ca doreste sa se afle adevarul.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă